Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie, dezvăluiri despre transferul în Franța! Ce își dorește de la duelul cu PSG: "Vreau tricoul lui Neymar"

Bianca Dumitru

Actualizat 30/09/2022 la 16:47 GMT+3

Rareș Ilie, fotbalistul transferat în această vară de Nice de la Rapid, ar putea să se dueleze în acest weekend cu Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe. Înaintea duelului cu PSG, românul a vorbit despre cum s-a acomodat în Franța și despre cea mai mare dorință a sa.

Rareș Ilie (Nice)

Credit imagine: Getty Images

Rareș Ilie a ajuns în această vară la Nice, echipă pentru care a debutat oficial la jumătatea lunii august, când a fost folosit în partida cu Toulouse, din prima etapă a sezonului 2022/23 a campionatului Franței. Până acum, fostul rapidist a adunat 7 apariții în tricoul echipei lui Lucien Favre, în toate competițiile, evoluând puțin peste 350 de minute.
În acest weekend, Rareș Ilie ar putea să se dueleze cu Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe, pentru că Nice va juca pe terenul celor de la PSG, în meciul din a 9-a etapă a Ligue 1.
Înaintea partidei, fotbalistul în vârstă de 19 ani a oferit un interviu amplu în care a vorbit, printre altele, despre cum s-a acomodat în Franța și despre cea mai mare dorință a lui.
Fostul rapidist a explicat ce diferențe a observat între fotbalul de la noi și cel din Franța, dezvăluind cât de greu i-a fost să se acomodeze și să se adapteze stilului de viață de acolo.
"Sunt diferențe mari față de România la nivel de condiții, antrenamente, meciuri, nutriție, refacere. Cea mai puternică e însă schimbarea de ritm. Jucam și în țară din trei în trei zile, dar aici e vorba și despre intensitate. E dificil și fizic, și psihic. Trebuie să fii foarte atent la refacere, la odihnă. Mă simt însă mult mai bine decât la început. M-am obișnuit.
Există și o agresivitate la meciuri, la antrenamente. Mai rămâi cu o durere, cu o vânătaie, dar nimeni nu se plânge. Te adaptezi. Și a mai fost faptul că, la început, ești singur printre oameni pe care nu-i cunoști. E normal să nu te simți în largul tău imediat. Dar totul e ok acum", a declarat Rareș Ilie pentru Playsport.
Citește și:

Rareș Ilie: "Aș vrea să îi cer tricoul lui Neymar"

Referitor la duelul cu PSG, Rareș Ilie a spus că este mândru că va fi atât de aproape de fotbaliștii pe care până acum îi urmărea la televizor și a mărturisit că și-ar dori să îi ceară tricoul lui Neymar.
"În urmă cu un an mă uitam la televizor și mă întrebam cum e să joci împotriva lui Messi, Neymar, Mbappe. Acum poate deveni realitate dacă antrenorul va decide că merit să joc. Oricum, e o mândrie să fiu acolo. Voi fi conectat 100% și vreau să demonstrez că locul meu e pe gazon, nu doar să mă bucur să-i văd de aproape.
Aș vrea să-i cer tricoul lui Neymar. Îl admir de multă vreme, e un jucător foarte spectaculos, genul de fotbalist care aduce lumea în tribune. Te face să iubești acest sport. În primul rând, va trebui să fie însă o partidă bună pentru echipă, pentru mine. Altfel, n-o să-mi stea mintea la tricoul lui Neymar", a adăugat fotbalistul.
Tânărul a dezvăluit și că visul său cel mai mare este acela de a ajunge cu echipa națională la Campionatul Mondial, arătându-se încrezător că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru "tricolori".
"Șansa de a evolua la Nice nu înseamnă că mi-am atins cel mai mare țel. Am venit aici să cresc, să mă sacrific, să devin mai bun. Știu ce am de făcut și unde vreau să ajung.
Adică la Campionatul Mondial cu echipa națională. E cea mai mare dorință. Pentru asta muncesc, asta mă motivează în fiecare zi. Nu ne oprește nimeni să visăm la revenirea la un Mondial, unde n-am mai mers din 1998.
Îmi pare rău că România trece printr-o perioadă nefericită, dar sunt convins că vom găsi resursele să renaștem. Avem jucători de valoare. Ne vom ridica din nou. Dacă voi fi convocat, voi veni cu determinare, cu atitudine, cu o poftă mare de rezultate.
Vedem azi naționale pe care le învingeam constant, iar acum se bat cu granzii. De ce n-ar putea România să urmeze același traseu?", a mai spus Rareș Ilie.
Meciul dintre PSG și Nice este programat sâmbătă seară, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo