Articol scris de Răzvan Rădulescu
Rareș Ilie a ajuns în această vară în Ligue 1. Nice a plătit 5 milioane de euro pentru semnătura fostului rapidist. După meciurile amicale cu Roma și Torino, Rares Ilie a debutat oficial pentru noua echipă în Ligue 1. Prestația românului a fost elogiată atât de presa din Franța, cât și de presa din Italia.

Rareș Ilie, comparat de presa italiană cu Adrian Mutu

Ligue 1
PSG îl va pierde, probabil, pe Messi, dar devine echipa perfectă. Super-transferul pregătit
ACUM 3 ORE
Rareș Ilie a fost analizat de Tuttomercatoweb în cadrul rubricii "Un talent pe zi". Publicația a scos în evidență cifrele înregistrate de Rareș Ilie în tricoul lui Rapid.
"Nice "pescuiește" bine în Italia, dar nu numai. În urmă cu câteva săptămâni, Rareș Ilie, un jucător de 19 ani, care a fost la Rapid, a ajuns la rossoneri. A mers în Franța pentru 5 milioane de euro, după un campionat în care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive. O aripă stângă foarte talentată, el reprezintă încă o dovadă a școlii româneșt de fotbal.. După Mihăilă, Man, Stoica Popescu, iată-l pe noul Mutu”, a fost analiza publicației italiene.
Citește și:

Ilie, evoluție promițătoare în viziunea presei franceze

Rareș Ilie a debutat pentru Nice pe 7 august, în remiza cu Toulouse. Lucien Faivre, antrenorul lui Nice, l-a introdus în minutul 64, iar jurnaliștii de la Nice Matin au punctat evoluția bună a românului.
"Ilie care a intrat în minutul 64, a arătat din nou o adevărată viziune și capacitatea de a nu pierde balonul", au scris jurnaliștii din Hexagon.
Rareș Ilie a mai fost pe teren în două partide amicale pentru Nice. În meciul cu Roma, terminat 1-1, Rareș Ilie s-a aflat pe teren timp de 85 de minute. În a doua partidă, românul a contribuit la victoria rossonerilor, scor 1-0 contra lui Torino. Intrat în minutul 71, Rareș Ilie a pasat decisiv pentru Calvin Stengs. Conform Transfermarkt, internaționalul nostru are o cotă de piață de 1,30 de milioane de euro.
Pentru Nice urmează primul meci oficial pe teren propriu din acest sezon. Formația antrenată de Lucien Faivre o înfruntă pe Strasbourg, pe 14 august.
Ligue 1
Rareș Ilie a comparat Superliga și Ligue 1! Care sunt diferențele subliniate de mijlocașul român
ACUM 21 ORE
Ligue 1
Messi nu mai strălucește ca altădată, dar cifrele spun altceva! Topul în care e lider în Europa
IERI LA 12:06