Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie, lăudat și în presa din Italia! Cu cine este comparat fostul rapidist

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/08/2022 la 14:02 GMT+3

Rareș Ilie a debutat la Nice în prima etapă din Ligue 1. Fotbalistul român s-a aflat 30 de minute pe teren în remiza, 1-1 cu Toulouse. După ce presa din Franța a lăudat evoluția mijlocașului, a venit rândul presei din Italia să remarce abilitățile fostului rapidist. În vârstă de 19 ani, Ilie a fost comparat cu Adrian Mutu.

Rareș Ilie (Nice)

Credit imagine: Twitter

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Rareș Ilie a ajuns în această vară în Ligue 1. Nice a plătit 5 milioane de euro pentru semnătura fostului rapidist. După meciurile amicale cu Roma și Torino, Rares Ilie a debutat oficial pentru noua echipă în Ligue 1. Prestația românului a fost elogiată atât de presa din Franța, cât și de presa din Italia.

Rareș Ilie, comparat de presa italiană cu Adrian Mutu

Rareș Ilie a fost analizat de Tuttomercatoweb în cadrul rubricii "Un talent pe zi". Publicația a scos în evidență cifrele înregistrate de Rareș Ilie în tricoul lui Rapid.
"Nice "pescuiește" bine în Italia, dar nu numai. În urmă cu câteva săptămâni, Rareș Ilie, un jucător de 19 ani, care a fost la Rapid, a ajuns la rossoneri. A mers în Franța pentru 5 milioane de euro, după un campionat în care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive. O aripă stângă foarte talentată, el reprezintă încă o dovadă a școlii româneșt de fotbal.. După Mihăilă, Man, Stoica Popescu, iată-l pe noul Mutu”, a fost analiza publicației italiene.
Citește și:

Ilie, evoluție promițătoare în viziunea presei franceze

Rareș Ilie a debutat pentru Nice pe 7 august, în remiza cu Toulouse. Lucien Faivre, antrenorul lui Nice, l-a introdus în minutul 64, iar jurnaliștii de la Nice Matin au punctat evoluția bună a românului.
"Ilie care a intrat în minutul 64, a arătat din nou o adevărată viziune și capacitatea de a nu pierde balonul", au scris jurnaliștii din Hexagon.
Rareș Ilie a mai fost pe teren în două partide amicale pentru Nice. În meciul cu Roma, terminat 1-1, Rareș Ilie s-a aflat pe teren timp de 85 de minute. În a doua partidă, românul a contribuit la victoria rossonerilor, scor 1-0 contra lui Torino. Intrat în minutul 71, Rareș Ilie a pasat decisiv pentru Calvin Stengs. Conform Transfermarkt, internaționalul nostru are o cotă de piață de 1,30 de milioane de euro.
Pentru Nice urmează primul meci oficial pe teren propriu din acest sezon. Formația antrenată de Lucien Faivre o înfruntă pe Strasbourg, pe 14 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo