Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie, titular în premieră la Nice! Românul a primit o notă foarte bună după prestația contra lui Strasbourg

Bianca Dumitru

Publicat 14/08/2022 la 20:07 GMT+3

Rareș Ilie a fost titular în premieră, în această după-amiază, la Nice, în partida contra celor de la Strasbourg, din a doua etapă a campionatului Franței. Românul a primit o notă foarte bună pentru prestația sa.

Rareș Ilie (Nice)

Credit imagine: Getty Images

Nice a primit, în această după-amiază, vizita celor de la Strasbourg, într-un meci contând pentru a doua etapă a Ligue 1. Rareș Ilie a fost, în premieră, titular în echipa lui Lucien Favre.
Deși s-a spus că tehnicianul francezilor ar fi vrut să-l trimită pe român la o echipă din liga a doua a Elveției, se pare că acesta a fost impresionat de evoluțiile fotbalistului de 19 ani, care i-a câștigat încrederea.
Rareș Ilie s-a aflat pe teren în duelul din a doua etapă a campionatului Franței pentru 76 de minute, timp în care a avut două ocazii de gol. În minutul 31, fostul rapidist a interceptat mingea la marginea careului, dar a șutat-o pe lângă poartă. Ulterior, în minutul 61, Ilie a primit mingea, a scăpat de un adversr și a șutat, dar balonul a trecut pe lângă bară.
Pentru prestația sa din această după-amiază, Rareș Ilie a fost notat de site-ul SofaScore.com cu 7,1, a cincea cea mai mare notă a echipei, mai mare decât media formației lui Favre (6,84). Românul a avut o medie a paselor reușite de 79%, reușind 4 dribbling-uri și câștigând 6 din 9 dueluri.
Meciul dintre Nice și Strasbourg s-a încheiat cu scorul de 1-1, Delort înscriind pentru gazde din penalty, iar Gameiro restabilind egalitatea cu o șut peste Schmeichel, ieșit puțin dintre buturi.
Citește și:

RAREȘ ILIE, COMPARAT CU ADRIAN MUTU DUPĂ DEBUTUL ÎN LIGUE 1

Rareș Ilie a ajuns în această vară în Ligue 1, la Nice, care a plătit 5 milioane de euro pentru semnătura fostului rapidist. Romanul a debutat oficial pentru noua sa echipă weekend-ul trecut, fiind folosit în partida cu Toulouse, din prima etapă a sezonului 2022/23 din Ligue 1.
Prestația lui Rareș Ilie, trimis pe teren în minutul 64, a fost elogiată atât de presa din Franța, cât și de presa din Italia. Fostul rapidist a fost analizat de TuttoMercatoWeb în cadrul rubricii "Un talent pe zi", publicația evidențiind cifrele înregistrate de român în tricoul lui Rapid.
"Nice 'pescuiește' bine în Italia, dar nu numai. În urmă cu câteva săptămâni, Rareș Ilie, un jucător de 19 ani, care a fost la Rapid, a ajuns la rossoneri. A mers în Franța pentru 5 milioane de euro, după un sezon în care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive.
O aripă stângă foarte talentată, el reprezintă încă o dovadă a școlii românești de fotbal. După Mihăilă, Man, Stoica, Popescu, iată-l pe noul Mutu", au notat jurnaliștii italieni.
Rareș Ilie a mai fost pe teren în două partide amicale pentru Nice. În meciul cu Roma, terminat 1-1, românul s-a aflat pe teren timp de 85 de minute. În a doua partidă, fostul rapidist a contribuit la victoria rossonerilor, scor 1-0 contra lui Torino. Intrat în minutul 71, Rareș Ilie a pasat decisiv pentru Calvin Stengs.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo