Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Al-Khelafi, după sancțiunea primită de PSG de la UEFA: "Unele cluburi au datorii de 1,8 miliarde de euro"

Romeo Ene

Publicat 05/09/2022 la 21:52 GMT+3

Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelafi, a solicitat astăzi un regulament care să împiedice cluburile de fotbal să acumuleze foarte multe datorii. El a vorbit despre fair-play-ul financiar și despre perioada pandemiei din punct de vedere economic.

Kylian Mbappe of PSG celebrates after scoring his team's first goal with teammates during the Ligue 1 match between FC Nantes and Paris Saint-Germain at Stade de la Beaujoire

Credit imagine: Getty Images

El a precizat în cadrul evenimentului Football Talks din Portugalia faptul că ar fi necesar realizarea unui set de reguli care să protejeze cluburile europene de fotbal pentru a nu ajunge în situația de a avea datorii uriașe, conform Marca.
El a amintit faptul că fotbalul a supraviețuit în pandemie datorită investițiilor care s-au făcut, altfel situația nu ar fi fost depășită. Totuși, Al-Khelafi a subliniat faptul că multe cluburi au avut mult de pierdut, precizând faptul că "unele cluburi au datorii de 1,8 miliarde de euro, asta e problema", fără a da nume, acesta reprezentând un pericol pentru sport.
"Oamenii devin președinți pentru 4 sau 5 ani, pleacă, iar apoi urmează dezastrul pentru următorul președinte, asta se întâmplă ciclu după ciclu. La asta trebuie să ne uităm și să ne îngrijorăm pentru că asta poate distruge fotbalul. Avem nevoie de reguli care să protejeze cluburile de datorii", a spus Al-Khelafi.
CITEȘTE ȘI:

Al-Khelafi, împotriva Superligii

Președintele consideră că cele 12 echipe care au încercat să formeze o Superliga europeană au încercat să "spargă ecosistemul fotbalului". În aprilie 2021, Real Madrid, Barcelona, ​​Atletico Madrid, Juventus, Milan, Inter, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham și Liverpool au încercat să formeze o competiție separatistă.
Alături de Bayern Munchen, PSG a fost un absent notabil, iar echipa din Ligue 1 a optat împotriva aderării la această competiție. Propunerea a eșuat rapid, cele șase cluburi engleze, echipele Milan și Atletico au renunțat, deși Juve, Real Madrid și Barcelona încă fac eforturi pentru înființarea acestei competiții.
"Ecosistemul fotbalului este mai mare decât doar două sau trei cluburi", a precizat el în cadrul conferinței.
"Este foarte important și cred că a fost trimis tuturor un mesaj că nimeni nu poate sparge ecosistemul fotbalului, fanilor. Dragostea pentru fotbal este mai puternică decât oricine și orice afacere".
Nasser Al-Khelaifi deține controlul absolut la Paris Saint-Germain, în special după demiterea lui Leonardo, dar și a prelungirii contractului lui Kylian Mbappe.
Presa din Spania consideră că Al-Khelaifi dorește să controleze de unul singur clubul parizian, iar toate deciziile importante să fie luate de el. Spaniolii de la Marca nu l-au menajat deloc în ultimele luni, de la anunțul legat de prelungirea contractului lui Kylian Mbappe pe Parc des Princes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo