Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reims - PSG 0-0 | "No Messi, No party" pentru campionii Franței care pierd două puncte în Ligue 1, după un meci nervos

Ion Alexandru

Actualizat 09/10/2022 la 07:37 GMT+3

PSG a suferit la Reims, pe teren primei echipe din istoria Franței care a jucat finala Cupei Campionilor. Messi nu a jucat, Neymar a intrat în repriza a doua, iar Sergio Ramos a fost eliminat într-o seară neobișnuit de grea pentru echipa lui Galtier.

Paris Saint-Germain's Spanish defender Sergio Ramos (L) receives a red card from French referee Pierre Gaillouste (R) during the French L1 football match between Stade de Reims and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade Auguste-Delaune in Reims, northern Fran

Credit imagine: Getty Images

PSG a pierdut puncte într-un meci cu mulți nervii. Sâmbătă seara, campionii Franței au reușit doar o remiză fără goluri pe terenul lui Reims (0-0), în a 10-a etapă a Ligue 1. Pe stadionul Auguste-Delaune, parizienii au demonstrat o nervozitate excesivă, iar Sergio Ramos a fost eliminat, chiar înainte de pauză (minutul 42). După această a doua remiză a sezonului în Ligue 1, PSG își păstrează poziția de lider în clasament, cu 26 de puncte și trei mai multe în fața OM. Un singur rezultat urcă echipa din Marseille pe primul loc în Ligue 1, o victorie la un sucor uriaș în derbyul cu PSG!

Sergio Ramos, colecționarul de cartonașe roșii

Sergio Ramos a adunat 21 de cartonașe roșii în Champions League, La Liga și Ligue 1, cu cel puțin șapte mai multe decât orice alt fundaș din Top 5 campionate al Europei în secolul 21. Fundașul spaniol și-a părăsit prematur echipa la Reims, chiar înainte de pauză, după ce a contestat o decizie a arbitrului, care tocmai fluierase un fault al lui Marco Verratti.
La pauză, Marquinhos evident că nu se calmase și internaționalul brazilian și-a exprimat dezgustul la microfonul celor de la Canal Plus: "E incredibil, începe să fie prea mult ", a strigat căpitanul lui PSG. Nu știu dacă e ceva personal împotriva noastră... Nu vrem mereu să vorbim despre arbitri, dar totuși. Trebuie să păstreze controlul jocului. Dacp ne apropiem de orice arbitru ne arvertizează cu cartonaș, nu putem vorbi cu niciunul. Eu nu stiu ce a auzit. Nu i-a placut gestul lui Sergio și a dezechilibrat meciul cu o decizie dură"
Câteva minute mai târziu, Marco Verratti a fost cel care și-a dorit o explicație din partea brigăzii de arbitrii. Avertizat în cadrul incidentului „Ramos” pentru proteste, italianul a fist calmar cu greu de către Kylian Mbappe în drumul spre vestiarul stadionului Auguste-Delaune. Trimis la vestiar de un oficial de la PSG, Verratti a fost apoi înlocuit de antrenorul Christophe Galtier.

Doar cu Mbappe titular, PSG nu se descurcă

Doar Kylian Mbappe a început la Reims ca titular, în ceea ce privește MNM, iar Neymar a început pe bancă, în timp ce Lionel Messi a lipsit. Mbappe a avut doar două șanse bune și doar una l-a forțat pe Yehvann Diouf la o paradă decisivă. Portarul francez s-a dovedit eficient și în fața lui Fabian Ruiz, precum și în fața lui Neymar, care a intrat în startul reprizei a doua.
După 0-0 la Reims, PSG va juca derby-ul cu OM pe teren propriu în weekendul viitor. Olympique de Marseille a pierdut cu scorul 1-2 partida jucată pe teren propriu cu Ajaccio, meci contând pentru etapa a zecea din cadrul Ligue 1 și a rata șansa de a se apropia în clasament de rivala PSG.
Citește și:
Unicul gol al gazdelor a fost marcat de mijlocașul ofensiv Dimitri Payet, reușită care îl face pe jucătorul de 35 de ani să intre direct în istoria campionatului francez, izbutind astfel o performanță pe care niciun alt fotbalist trecut prin campionatul Franței nu a reușit în istoria de 92 de ani a competiției.
Dimitri Payet și-a îndeplinit marele său vis, acela de a trece de borna 100 la goluri și 10 de pase, lucru pe care știa că îl poate împlini, fapt care îi asigură intrarea în istoria primului eșalon francez.
"100 de goluri și 100 de assisturi în Ligue 1 este țelul meu, nimeni n-a mai făcut-o până acum", declara fotbalistul cu ceva timp în urmă, potrivit newsinfrance.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo