Kylian Mbappe și-a prelungit în această vară contractul cu PSG, după ce timp de mai multe luni a fost extrem de aproape de a se transfera la Real Madrid.
Decizia francezului de a continua în Ligue 1 i-a enervat pe spanioli, oficialii La Liga amenințând că vor da clubul de pe Parc des Princes în judecată pentru condițiile din înțelegerea semnată de atacant.
Mai exact, ibericii i-au acuzat pe șefii campioanei din Franța de încălcarea fairplay-ului financiar, ținând cont de sumele existente în contract.
Ligue 1
Messi și Mbappe au adus victoria PSG-ului în meciul cu Nice! Rareș Ilie nu s-a aflat în lot
ACUM 3 ORE
Acuzațiile au ajuns la tribunal, iar între timp a fost dat și un verdict în acest caz. Potrivit L'Equipe, Curtea Administrativă din Paris a anunțat că nu exstă probe care să demonstreze că s-au făcut nereguli în încheierea contractului dintre PSG și Mbappe.
Acum, oficialii La Liga ar putea alege să meargă mai departe și să sesizeze Comisia Europeană, așa cum spuneau că o vor face, fiind conștienți că au șanse mici de reușită în Franța.
Citește și:

LA LIGA A SOLICITAT ANULAREA CONTRACTULUI SEMNAT DE MBAPPE CU PSG

Avocatul Ligii spaniole de fotbal, Juan Branco, a anunțat la jumătatea lunii iunie că organizația pe care o reprezintă va solicita ministrului Sportului din Franța anularea contractului pe care starul fotbalului francez Kylian Mbappe l-a semnat recent cu clubul Paris Saint-Germain.
"Punctul nostru de început este aprobarea contractului lui Kylian Mbappe. Noi contestăm legalitatea acestuia, iar LFP (Liga profesionistă franceză) nu ar fi trebuit să-l valideze niciodată prin intermediul DNCG, pentru că este împotriva fair play-ului financiar", a declarat avocatul în cursul unei conferințe de presă, conform L'Equipe.
"Urmează să solicităm anularea aprobării contractului lui Mbappe de către ministrul Sportului, pentru că este autoritatea de supraveghere a administrațiilor sportive, iar FFP acționează prin delegare de la FFF (Federația franceză de fotbal). Ulterior, vom apela la LFP pentru ca aceasta să acționeze prin intermediul comisiei sale juridice a DNCG pentru a efectua un control de oportunitate asupra conturilor lui PSG.
Acesta este un pas legal care ne va permite să stabilim dacă contractul lui Mbappe se încadrează în parametrii economici care sunt impuși de regulamentele DNCG și de fair play-ului financiar al UEFA", a mai spus Branco în fața presei franceze.
Acesta a recunoscut că acțiunea inițiată în Franța are șanse mici de reușită și de aceea intenționează să sesizeze ulterior și Comisia Europeană. "Este vorba de studierea chestiunilor de concurență: abuz de poziție dominantă, ajutoare de stat. Comisia Europeană s-a spălat mereu pe mâini delegând UEFA, în timp ce reglementarea pieței face parte din competențele sale", a adăugat Juan Branco.
La Liga consideră că demersul său, dacă va avea succes, va reprezenta "cea mai importantă schimbare după Legea Bosman". "Dorim o schimbare a sistemului, nu doar pentru PSG și Manchester City. Dorim redefinirea regulilor", a asigurat avocatul Ligii spaniole, care a explicat că echipa sa lucrează la aceste dosare de un an.
"PSG își maschează conturile prin intermediari, sponsori artificiali... Nu mai putem suporta asta", a conchis Luis Branco.
Fotbal
Cum arată cel mai scump 11 din lume! Echipa de vis a momentului valorează peste un miliard
ACUM 4 ORE
Ligue 1
Mbappe a făcut "lista de cumpărături" la PSG! Cei 4 fotbaliști pe care i-a cerut pe Parc des Princes
ACUM 16 ORE