Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique i-a lăsat mască pe jurnaliștii francezi: "În 12 zile s-ar putea să fim toți morți"

Nicu Savin

Publicat 03/02/2024 la 09:32 GMT+2

Luis Enrique a avut un discurs extrem de bizar la finalul meciului câștigat de PSG pe terenul lui Strasbourg, scor 2-1, în primul meci al etapei a 20-a din Ligue 1. Managerul parizienilor a fost întrebat dacă se gândește deja la duelul cu Real Sociedad din Champions League, iar acesta i-a lăsat mască pe jurnaliști prin răspunsul său.

Luis Enrique en la rueda de prensa previa al Estrasburgo-PSG.

Credit imagine: SNTV

PSG a trecut repede peste remiza cu Brest de săptămâna trecută, când a irosit un avantaj de două goluri, și a câștigat în deplasare cu Strasbourg, scor 2-1, în deschiderea etapei a 20-a din Ligue 1. Mbappe a ratat un penalty în minutul 7, dar s-a revanșat în minutul 31, când a deschis scorul din pasa lui Asensio, care a recuperat în urma unei erori monumentale a portarului Alaa Bellaarouch.
Punctele păreau la adăpost în minutul 49, când Mbappe și Asensio au făcut schimb de roluri și ibericul a făcut 2-0, dar echipa lui Patrick Vieira a revenit în joc în minutul 68 prin reușita lui Bakwa. Chiar dacă gazdele au mai avut câteva apariții periculoase în careul lui Donnarumma, PSG a ținut de scor până la final și a obținut o victorie importantă, care îi dă liniște înaintea perioadei foarte aglomerate care urmează.

Luis Enrique, discurs bizar, după Strasbourg - PSG 1-2

Pentru PSG urmează 3 meciuri pe teren propriu: cu Brest în Cupa Franței, cu Lille în Ligue 1 și cu Real Sociedad în manșa tur a optimilor Champions League. Evident, competiția europeană este principalul obiectiv al parizienilor în acest sezon, iar Luis Enrique a fsit întrebat aseară dacă se gândește deja la duelul cu formația bască. Antrenorul campioanei Franței a oferit un răspuns foarte ciudat, explicând că pentru el nu există momentan decât partida cu Brest din optimile Cupei.
"Peste 12 ziles-ar putea să fim toți morți. Ei bine, sper că nu se va întâmpla, dar Liga Campionilor nu mă interesează acum. Ceea ce mă interesează este meciul cu Brest din Cupă. Viitorul nu există în fotbal, cu atât mai mult la un nivel înalt. Mă gândesc doar la meciul cu Brest. E o finală pentru noi", a spus Luis Enrique, citat de RMC Sport.
Prin victoria cu Strasbourg, PSG s-a distanțat la 9 puncte de Nice, principala urmăritoare din Ligue 1. Echipa de pe Coasta de Azur are însă un meci în minus, urmând a juca în această etapă în deplasare cu Brest, ocupanta locului 3. Chiar dacă PSG nu va avea probleme în a câștiga un nou titlu în Ligue 1, parizienii vor să ajungă în ultima parte a sezonului cu un avantaj cât mai mare față de contracandidate, pentru a se putea concentra pe meciurile din Champions League.
La prima vedere, echipa lui Luis Enrique e favorită certă în dubla cu Real Sociedad, dar din sferturi lucrurile se vor complica serios, astfel că antrenorul iberic va avea un mare avantaj dacă avansul din campionat va fi unul solid, pentru că astfel îi va putea menaja pe cei mai importanți jucători la unele partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo