Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique visează la un final fericit între Mbappe și PSG! "Suntem toți în aceeași barcă"

Dani Morar

Publicat 02/04/2024 la 21:27 GMT+3

PSG a câștigat derby-ul cu Olympique Marseille, dar partida a iscat noi controverse, după ce Mbappe a fost schimbat din nou de Luis Enrique. Antrenorul a vorbit încă o dată despre acel episod, chiar înaintea semifinalei din Cupa Franței, împotriva lui Rennes.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - OCTOBER 04: Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain walks past Luis Enrique, manager of Paris Saint-Germain, during the UEFA Champions League match between Newcastle United FC and Paris Saint-Germain at St. James Park on Octobe

Credit imagine: Eurosport

PSG s-a impus în Le Classique cu 2-0, grație golurilor marcate de Vitinha și Goncalo Ramos, ambele venite după ce campioana a rămas cu un om în minus. Kylian Mbappe a fost schimbat în repriza secundă, iar Luis Enrique a răbufnit după ce a fost întrebat din nou de ce a făcut acest lucru.
Înaintea semifinalei Cupei Franței cu Rennes, antrenorul lui PSG a vorbit încă o echipă pe baza acestui subiect și s-a arătat deranjat de faptul că s-a scris că jucătorul l-ar fi înjurat. Enrique a dat asigurări că toată lumea trage la aceeași căruță la campioana Franței și că speră ca totul să se termine cu bine odată cu plecarea lui Mbbape.
"Ce este curios este faptul că tot ce s-a spus s-a bazat pe o știre falsă. Cineva a inventat o insultă bazată pe acel video cu Mbappe când a fost schimbat, iar apoi au apărut tot felul de speculații.
Îmi asum totul. Sunt fericit cu jucătorii pe care îi am, inclusiv Mbappe, care s-a comportat întotdeauna admirabil. Suntem toți în aceeași barcă, navigăm și căutăm succesul. Mi-ar plăcea ca totul să se termine bine pentru PSG, pentru Kylian, pentru toți", a declarat Luis Enrique, citat de France24.com.

Luis Enrique, deranjat de întrebările legate de Mbappe

Titular în Le Classique, Kylian Mbappe s-a aflat pe teren doar 65 de minute, Luis Enrique hotărând să-l schimbe chiar cu portughezul care avea să stabilească scorul final.
Înlocuirea l-a nemulțumit vizibil pe starul francez, care nu s-a ferit să arate acest lucru în timp ce ieșea de pe gazon. Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de când nu mai este integralist în cele mai multe dintre meciurile din Ligue 1, fotbalistul nu înțelege decizia antrenorului.
Conform jurnaliștilor L'Equipe, atât Mbappe, cât și anturajul său consideră că schimbarea din Le Classique a fost o "lipsă de respect" la adresa atacantului, mai ales ținând cont de importanța meciului cu Marseille.
Francezii au scris că fotbalistul se simte rănit și că nu mai reușește să dea totul, resimțind și o presiune a modului în care fanii vor primi vestea plecării sale de la Paris. Mbappe vrea ca despărțirea sa de PSG să decurgă fără probleme, dar este îngrijorat de reacția pe care o vor avea suporterii.
După meciul cu Marseille, antrenorul lui PSG a fost întrebat, așa cum se întâmplă de fiecare dată, despre înlocuirea lui Mbappe, căruia a început să-i acorde mai puține minute de la jumătatea lunii februarie, după ce acesta i-a anunțat pe șefii de pe Parc des Princes că va pleca la finalul sezonului de la echipă.
Luis Enrique a recunoscut că s-a plictisit să abordeze același subiect în fiecare săptămână și a spus că va continua să facă lucrurile așa cum consideră de cuviință.
"Oamenii nu sunt de acord cu decizia mea? Nu-mi pasă. Aud aceeași muzică în fiecare săptămână, aceeași muzică... E plictisitor. Eu sunt antrenorul, eu iau decizii în fiecare săptămână. Dau tot ce am mai bun pentru PSG, voi face asta până în ultima mea zi la Paris", a declarat Luis Enrique, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo