Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar s-ar fi transferat accidentat de la Barcelona la PSG! Explicația L'Equipe pentru problemele brazilianului

Bianca Dumitru

Publicat 22/11/2023 la 15:29 GMT+2

Neymar s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe accidentări, care nu i-au permis să-și mai regăsească forma senzațională în care a fost la Barcelona. Jurnaliștii francezi au scris că brazilianul ar fi ajuns cu probleme pe Parc des Princes.

Neymar si infortuna durante PSG-Lille - Ligue 1 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Neymar a fost transferat de PSG de la Barcelona în 2017, în schimbul a 222 de milioane de euro. În ciuda sumei record plătite de parizieni, brazilianul nu a reușit să strălucească la Paris așa cum o făcuse pe Camp Nou.
Fotbalistul s-a confruntat și cu mai multe accidentări importante, care l-au ținut vreme îndelungată departe de teren. Printre cele mai grave probleme suferite de Neymar, se numără două fracturi la al cincilea metatarsian, în februarie 2018 și ianuarie 2019, dar și accidentarea la glezna dreaptă, pentru care a fost operat în martie, ratând a doua jumătate a sezonului trecut.
Mai mult, atacantul de 31 de ani se confruntă și acum cu o ruptură a ligamentului încrucișat, care nu-i va permite să revină pe teren mai devreme de luna mai 2024.
Toate aceste accidentări suferite de Neymar i-au determinat pe jurnaliștii francezi să investigheze ce s-a întâmplat. Cei de la publicația L'Equipe au scris că totul ar fi pornit de la faptul că brazilianul era deja accidentat în momentul în care a semnat cu PSG.
Fotbalistul ar fi avut atunci probleme la al cincilea metatarsian de la piciorul drept, dar fractura nu a fost dezvăluită nici de cei la Barcelona, nici de staff-ul medical al PSG-ului, care au evitat să vorbească despre asta pentru a "respecta secretul medical".
Un fost medic al naționalei Franței a dezvăluit acum, sub anonimat, că această accidentare a fost păstrată ascunsă pentru că Neymar ar fi putut fi supus unei intervenții chirurgicale care l-ar fi ținut departe de teren pentru mai multe luni, ceea ce ar fi putut duce la oprirea transferului.
Doctorul citat de Mundo Deportivo a menționat și că următoarele probleme pe care brazilianul le-a avut la metatarsian au survenit după ce fotbalistul a fost dezechilibrat în timp ce se sprijinea pe piciorul drept.
Citește și:

AL HILAL, DESPĂGUBITĂ DE FIFA DUPĂ ACCIDENTAREA GROAZNICĂ A LUI NEYMAR

Neymar s-a accidentat la genunchiul stâng în octombrie, în timpul meciului dintre Brazilia și Uruguay, încheiat cu scorul de 2-0 la Montevideo, meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026. Atacantul a părăsit terenul în lacrimi, pe o targă.
Verdictul medicilor pentru fotbalistul de 31 de ani a fost crunt: ruptură de ligament încrucișat anterior și ruptură de menisc, o accidentare pentru care Neymar are nevoie de operație. Astfel, brazilianul va rata tot restul sezonului, ceea ce vine ca o lovitură atât pentru el, cât și pentru cei de la Al Hilal, cu care a semnat în august un contract de 150 de milioane de euro pe an.
Saudiții nu vor avea, însă, atât de mult de suferit din punct de vedere financiar. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, clubul va fi despăgubit de către FIFA pentru faptul că nu se va putea folosi de serviciile lui Neymar.
"FIFA acoperă maximum un an de accidentare, iar valoarea despăgubirii este limitată la 7,5 milioane de euro, suma maximă plătită pentru fiecare zi în care jucătorul nu poate juca fiind de 20.548 de euro.
Suma totală pe care FIFA o poate distribui anual cluburilor în cazul unor accidentări este de 80 de milioane de euro, așa că orice pretenție a celor de la Al-Hilal trebuie să se încadreze în acești parametri", a declarat avocatul Eduardo Carlezzo, specialist în Legea Sportului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo