Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paris Saint-Germain, remiză în derby-ul etapei cu AS Monaco. Mbappe a fost schimbat la pauză și a plecat în tribună

Andrei Nicolae

Publicat 02/03/2024 la 00:00 GMT+2

Paris Saint-Germain și AS Monaco au remizat "alb" pe Stade Louis II, în derby-ul etapei cu numărul 24 din Ligue 1. Monegascii au fost mai periculoși, însă nu au înscris în meciul marcat de momentul în care Mbappe a fost schimbat la pauză și a decis să stea după în tribune.

Kylian Mbappé (PSG) face à l'AS Monaco - 01/03/2024

Credit imagine: Getty Images

Prima repriză de pe Stade Louis II i-a aparținut în totaliate lui AS Monaco. Prima ocazie a echipei din principat a venit în minutul 5, când Folarin Balogun l-a pus la încercare pe Gianluigi Donnarumma. Zece minute mai târziu, portarul italian a mai blocat un șut, de data aceasta expediat de Takumi Minamino.
În minutul 25, monegascii au introdus mingea în poarta lui Paris Saint-Germain prin Wissam Ben Yedder, însă reușita sa a fost ulterior anulată pe motiv de offside după intervenția VAR. Parizienii în continuare nu au avut replică, iar finalul de repriză le-a aparținut tot elevilor lui Adi Hutter, care au mai irosit două ocazii prin Folarin Balogun și Maghnes Akliouche.
Scorul la pauză a fost 0-0, la capătul uneia dintre cele mai slabe reprize făcute de PSG în ultimii ani. Jucătorii lui Luis Enrique au atins de doar 3 ori mingea în jumătatea adversă în primele 45 de minute, cea mai "săracă" prestație din ultimii 8 ani. Din mai 2016, de la un meci cu Bordeaux, nu mai atinseseră fotbaliștii lui PSG mingea de atât de puține ori în jumătatea adversă într-o primă parte de meci.
Citește și:

AS Monaco și PSG au remizat "alb". Mbappe a produs momentul reprizei secunde

La pauză, Kylian Mbappe a fost schimbat, Enrique luând această decizie pentru al doilea meci la rând. Starul francez a ieșit ulterior de la vestiare la începutul reprizei secunde în hainele sale normale și a ales să nu stea pe bancă alături de colegii săi, ci în tribune, cu familia sa, lăsând loc de interpretări privind relația sa cu echipa pariziană.
În partea a doua, AS Monaco nu a mai avut forța să producă atât de multe faze pe plan ofensiv, iar formația din capitală a fost mai activă. În minutul 68, Bradley Barcola a trimis un șut bun, însă portarul monegascilor, Radoslaw Majecki, a respins.
Vitinha a avut și el o șansă bună de a marca dintr-o poziție foarte bună, însă goalkeeper-ul formației din principat a fost din nou la post. Nicio echipă nu a mai produs vreo fază ofensivă după acest moment, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0.
PSG rămâne pe primul loc, la 12 puncte de ocupanta locului 12, Brest, în timp ce monegascii ocupă ultima poziție de pe podium. Pentru AS Monaco, urmează un meci în deplasare cu Strasbourg, în timp ce PSG se pregătește pentru returul optimilor Ligii Campionilor cu Real Sociedad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo