Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - AS Monaco 5-2 | Mbappe a marcat pentru a 10-a oară împotriva fostei sale echipe! Dembele, omul meciului

Nicu Savin

Publicat 25/11/2023 la 00:10 GMT+2

PSG s-a impus cu 4-2 în fața celor de la AS Monaco, în primul meci al etapei a 13-a din Ligue 1. Cele 5 goluri ale parizienilor au fost marcate de 5 jucători diferiți. Printre ei s-a numărat și Mbappe, care a ajuns la 10 reușite în poarta fostei sale echipe, dar și Dembele, aflat la primul său gol în tricoul campioanei Franței.

Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe (CL) is congratulated by Paris Saint-Germain's Portuguese forward #09 Goncalo Ramos (L), and Paris Saint-Germain's Portuguese midfielder #17 Vitinha.

Credit imagine: Getty Images

PSG a avut de suferit din cauza pauzei internaționale, deoarece Zaire-Emery și Marquinhos au venit accidentați de la reprezentativele Franței și Braziliei, dar echipa lui Luis Enrique a trecut cu bine primul test extrem de important din această perioadă.
Campioana Franței a primit vizita celor de la AS Monaco, în primul meci al etapei a 13-a din Ligue 1, și a reușit să ia toate punctele, în urma unei evoluții solide. Monegascii au marcat primii, dar golul lui Vanderson din minutul 14 a fost anulat pentru un off-side infim la faza premergătoare. La doar 4 minute distanță, Goncalo Ramos a profitat de o mare eroare a portarului advers și a deschis scorul cu o execuție ușoară din apropierea porții.
În minutul 22, Donnarumma l-a imitat pe omologul său și a degajat eronat o minge simplă, doar până la Minamino, care a restabilit egalitatea cu un șut puternic din interiorul careului.

PSG - AS Monaco 5-2 | Mbappe a marcat din nou contra fostei echipe! Dembele a spart gheața în tricoul parizienilor

Cu 6 minute înaintea pauzei, PSG a revenit în avantaj, după ce Mbappe a transformat impecabil un penalty scos de Ousmane Dembele. A fost al 10-lea gol marcat de starul parizienilor împotriva fostei sale echipe. Mbappe nu a marcat mai multe goluri niciunei formații din Ligue 1.
Monaco a rămas în joc în partea secundă, dar nu a reușit să egaleze și totul s-a năruit pentru echipa din Principat în minutul 70. Dembele a reușit o preluare fabuloasă după o pasă primită de la Fabian Ruiz și a făcut 3-1 cu un șut necruțător dintr-un unghi foarte închis. A fost primul gol marcat de Dembele în tricoul parizienilor. Atacantul de bandă a fost în general foarte activ și i-au ieșit multe acțiuni, creând pericol aproape de fiecare dată când a primit mingea în flancul drept.
Peste numai două minute scorul a luat proporții, Vitinha marcând cel mai frumos gol al meciului, cu un șut superb din afara careului. Ulterior, parizienii au luat piciorul de pe accelerație și le-au permis oaspeților să controleze jocul. Balogun a redus din diferență în minutul 75, dar monegascii nu au avut forța să revină complet.
Randal Kolo Muani a stabilit scorul final în prelungiri și PSG s-a impus cu 5-2, rezultate care îi consolidează poziția de lider în Ligue 1. Acum, echipa lui Luis Enrique se poate gândi la meciul cu Newcastle din Champions League, unul în care victoria este obligatorie pentru ca accederea în optimile de finală să nu fie puse în pericol. La finalul săptămânii viitoare, PSG va avea un meci ceva mai ușor, în deplasare cu nou-promovata Le Havre.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo