Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, campioană în Ligue 1 pentru a 12-a oară în istorie! Kylian Mbappe a atins o bornă colosală

Nicu Savin

Publicat 28/04/2024 la 23:38 GMT+3

PSG a devenit campioană în Ligue 1, după ce AS Monaco a pierdut pe terenul lui Olympique, scor 2-3. Este al 12-lea titlu din istoria echipei din capitala Franței și al 3-lea consecutiv. Odată cu acest triumf, Kylian Mbappe a ajuns la 25 de trofee câștigate în carieră.

PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG nu a putut sărbători câștigarea campionatului sâmbătă seară, pentru că a luat numai un punct din duelul de acasă cu Le Havre, dar parizienii au putut declanșa fiesta la mai puțin de 24 de ore distanță. Pentru ca deznodământul să se fi prelungit cu încă o săptămână era nevoie ca AS Monaco să câștige derby-ul cu Olympique Lyon, ceea ce nu s-a întâmplat.
Monegascii au piedut cu 2-3, astfel că PSG este sigură de cucerirea titlului cu 3 etape înainte de finalul stagiunii. Echipa lui Luis Enrique a dominat de la un capăt la altul acest sezon din Franța și câștigarea trofeului era logică și ușor de anticipat.

PSG a câștigat al 12-lea titlu din istorie! Mbappe a ajuns la 25 de trofee în carieră

Acesta este al 3-lea titlu consecutiv câștigat de PSG și al 12-lea din istoria clubului. În momentul în care qatarezii au preluat echipa din capitala Franței, în 2011, în vitrină erau numai două trofee de campioană. Cel de-al 3-lea titlu a fost cucerit în 2013, iar de atunci doar două echipe au mai reușit să se încoroneze campioane ale Franței: AS Monaco în 2017 și Lille în 2021.
Printre principalii artizani ai succesului din acest sezon s-a numărat din nou Kylian Mbappe, autor a 26 de goluri până acum, cu 9 mai mult decât ocupantul locului secund în clasamentul golgheterilor (Johathan David - Lille). Starul francez, aflat la ultimul său sezon la PSG, a cucerit astfel al 25-lea trofeu al carierei, o bornă cu adevărat fabuloasă pentru un fotbalist de numai 25 de ani.
Câștigarea titlului ar putea fi doar un prim pas către un sezon istoric pentru PSG. Parizienii sunt deja calificați în finala Cupei Franței, pe care o vor juca pe 25 mai contra lui Lyon, dar mai important e că se află în careul de ași din Champions League, unde se vor duela cu Borussia Dortmund. Prima manșă va avea loc miecuri, 1 mai, în Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo