Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brest, revelația sezonului în Ligue 1! Champions League, mai aproape ca niciodată

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/02/2024 la 14:19 GMT+2

Brest face un sezon neașteptat de bun în Ligue 1, ocupând locul 2, după mai bine de jumătate de sezon. Echipa reinventată de Eric Roy a ajuns de pe ultimul loc în campionatul francez, până la a avea șanse reale de a se califica pentru prima oară în Liga Campionilor, în puțin mai mult de un an.

Brest continue sa folle aventure

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Ligue 1 ne-a obișnuit cu câte o echipă surpriză în fiecare sezon din ultimii ani. Dacă Lille a devenit campioană în urmă cu trei ani, RC Lens a încheiat stagiunea precedentă la un singur punct în spatele campioanei PSG. În sezonul 2023/2024 avem parte de o nouă poveste frumoasă, ce a lui Brest.
Echipa a promovat în primul eșalon al fotbalului francez în 2019, iar în cele 4 sezoane complete de atunci nu a reușit să încheie în prima jumătate a clasamentului în Ligue 1. Stagiunea trecută a reprezentat un punct de răscruce, când Brest se clasa chiar și pe ultimul loc al clasamentului. Antrenorul de atunci, Bruno Grougi, a fost schimbat cu Eric Roy, iar soarta echipei avea să se schimbe total.
Tehnicianul de 56 de ani, care a mai fost antrenor principal doar la Nice până în acel moment, a reușit să salveze echipa de la retrogradare fără prea mari emoții, într-un an în care 4 echipe au căzut în Ligue 2, din cauza trecerii la formatul cu 18 echipe în primul eșalon.
Fără nume importante în echipă, dar cu jucători experimentați și muncitori, precum Pierre Lees-Melou sau Kenny Lala, dar mai ales un Romain Del Castillo care are cele mai bune evoluții din carieră, Brest reușește să surprindă în continuare și să se claseze pe un onorabil loc 2 în acest moment.
Citește și:

Brest, sezon de vis în Ligue 1

Stagiunea a început excelent pentru elevii lui Roy, care au pierdut un singur meci în primele 8 etape, aflându-se pe locul 4 la începutul lunii octombrie. Au urmat 3 meciuri pierdut e la rând, iar "magi"” din primele etape părea să se fi risipit. Brest pierdea în fața unor echipe de top, precum PSG, Lille și Monaco, dar puțin credeau că acelea vor rămâne ultimele înfrângeri până la momentul actual.
Del Castillo și compania au o serie de 11 meciuri consecutive fără înfrângere în Ligue 1, iar ultima victorie, 1-0 în fața celor de la Marseille, i-a propulsat pe elevii lui Eric Roy pe locul 2, devansându-le pe Nice și AS Monaco.
Brest este exemplul perfect de echipă, în adevăratul sens al cuvântului. Niciunul dintre fotbaliștii acestei echipe nu are mai mult de 5 goluri marcate în toate competițiile, dar adevăratul atu al acestora este faza defensivă. Brest are tot atâtea goluri primite ca PSG, 18 la număr, iar la capitolul golurilor marcate, aceștia sunt la egalitate cu ocupanta locului 15, Lorient, cu 31 de reușite.
Apărarea își face treaba excelent la Brest, motiv pentru care această formație este favorită să obțină calificarea în Liga Campionilor pentru prima oară în istoria sa. Cu un antrenor fără prea mare experiență, fost director sportiv, și cu un lot fără nume cunoscute, Brest reușește să scrie o pagină frumoasă a istoriei Ligue 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo