Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost portar de la Chelsea și PSG strălucește în acest sezon! Cifre impresionante pentru "zidul polonez"

Bianca Dumitru

Publicat 08/01/2024 la 10:14 GMT+2

Marcin Bulka este unul dintre cei mai buni portari din Europa în acest sezon. Polonezul care nu a reușit să se acomodeze la Chelsea sau PSG, strălucește la Nice, cu care a ajuns în 16-imile Cupei Franței, în timp ce în campionat este pe locul 2.

Bulka, héros de Nice face à Auxerre

Credit imagine: Getty Images

Nice s-a calificat aseară în 16-imile Cupei Franței, după ce a trecut la penalty-uri de Auxerre. Portarul Marcin Bulka a apărat două lovituri de la 11 metri, ajutându-și echipa să avanseze în această competiție.
Polonezul de 24 de ani s-a remarcat în mai multe rânduri, în acest sezon, drept unul dintre cei mai în formă goalkeeperi din această stagiune.
Bulka are un procentaj de 78% dintre mingi salvate și 11 meciuri fără gol primit, încasând doar 9 goluri în 17 partide în campionat. Echipa sa, care are cea mai bună apărare din Ligue 1, este pe locul 2 în clasament. Cu 10 victorii și 5 remize, Nice este la doar 5 puncte în spatele celor de la PSG.
Portarul se află în cel mai bun sezon al carierei sale, după ce a avut mai multe experiențe neplăcute. El s-a format la echipele de tineret ale lui Chelsea, dar nu a fost păstrat în echipa de seniori, fiind transferat de PSG în 2019, ca înlocuitor pentru Buffon.
La Paris a jucat doar două meciuri, iar apoi a fost împrumutat la Cartagena, unde nu a prins minute. A mai trecut și pe la LB Chateauroux, iar apoi a ajuns la Nice, care l-a transferat pentru două milioane de euro.
În acest sezon, sub comanda lui Francesco Farioli, Bulka a început să se facă remarcat și a câștigat admirația fanilor, cucerindu-i nu doar prin prestațiile sale, ci și datorită caracterului și carismei.
Citește și:

Bulka, în cel mai bun sezon al său de până acum

Fotbalistul este conștient de parcursul pe care l-a avut și se declară recunoscător față de conducerea lui Nice, care i-a dat încredere. Polonezul s-a arătat mândru de echipa lui și motivat să dea totul pentru a o duce cât mai departe.
"Am evoluat și am lăsat trecutul în urmă. În acest sezon am devenit titular și vreau să le mulțumesc celor de la club pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.
Îmi doresc foarte mult să mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Încerc să dau totul. Dacă resimt presiunea? Cu cât joci mai bine, cu atât ei se așteaptă mai mult... dar cred că este destul de firesc.
Dacă ai o apărare grozavă în față, asta îți dă încredere, dar asta este viața unui portar. Avem o echipă bună din punct de vedere defensiv... Dar dacă se șutează o dată pe meci, trebuie să salvez mingea aia. Asta e treaba mea", a declarat Bulka, citat de Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo