La 40 de ani, Lima este cel mai longeviv jucător care a îmbrăcat tricoul unei echipe naționale, iar aventura lui încă nu s-a încheiat. Primul său meci pentru Andorra a avut loc în 1997, iar de atunci fundașul a bifat 128 de meciuri. Deși se află la vârsta la care mulți fotbaliști au agățat deja ghetele-n cui, Lima continuă să se antreneze cot la cot cu colegii săi de la națională și nu se gândește la retragere.
Trecut pe la Espanyol B, Lima a explicat pentru BBC cum reușește să se mențină în formă chiar și la 40 de ani:
Joc de 23 de ani, dar încă mai simt emoția de dinaintea primului meu meci. Unii fotbaliști mi-au spus că va veni ziua în care nu voi mai simți nimic. Dar, la ora actuală, simt totul. Am grijă de mine, mă antrenez, dorm și mănânc bine. Din fericire, n-am avut parte de accidentări grave și știu că acest lucru m-a ajutat mult. Lucrurile devin din ce în ce mai grele, dar dacă te îngrijești corespunzător poți să treci peste orice. Mă bucur că pot să joc pentru naționala mea în continuare, reprezintă o motivație pentru mine. | Ildefons Lima
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 9 ORE

Ronaldo, cel mai bun adversar întâlnit de Lima

Lima a debutat pentru naționala Andorrei în 1997, într-un meci cu Estonia în care a reușit să și înscrie. Avea numai 17 ani, iar din acel moment a devenit jucătorul veșnic convocat. Grație evoluțiilor sale excelente, Lima a primit ulterior banderola de căpitan.
Lima a întâlnit o mulțime de jucători de top de-a lungul carierei sale. Dintre toți, fundașul a dezvăluit că Ronaldo Nazario a fost cel mai bun jucător cu care s-a aflat pe același teren:
Am jucat un meci amical împotriva Braziliei în 1998, cu o săptămână înaintea Cupei Mondiale din Franța. Am întâlnit adversari precum Ronaldo Nazario, Rivaldo și Roberto Carlos. Dintre toți adversarii din cariera mea, Ronaldo Nazario a fost cel mai bun. Jucam cu el pe playstation, pentru ca peste câteva săptămâni să-l văd lângă mine pe teren. A fost extraordinar. Era puternic, rapid și avea toate calitățile unui atacant uriaș. Pur și simplu nu-l puteai opri. Avea ceva cu totul special. | Ildefons Lima

128 de meciuri a bifat Lima la naționala Andorrei

128 de meciuri și 11 goluri a bifat Lima în cei 23 de ani petrecuți la naționala Andorrei. Cu o populație de numai 77.000 de locuitori, naționala Andorrei n-a emis vreodată pretenții la turneele internaționale, reușind să obțină numai 5 victorii de-a lungul istoriei. Printre acestea se numără și succesul din meciul cu Ungaria, scor 1-0, din preliminariile Cupei Mondiale, considerat de Lima cel mai bun rezultat din cariera sa și din istoria naționalei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 11 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 12 ORE