Cu puțin timp în urmă s-a încheiat festivitatea de decernare a Balonului de Aur 2021 și așa cum era de așteptat . Lionel Messi a fost din nou desemnat cel mai bun fotbalist al lumii. Argentinianul a fost răsplătit în special pentru prestațiile din tricoul Barcelonei din a 2-a parte a sezonului trecut, dar și pentru cele de la naționala Argentinei, alături de care a câștigat primul trofeu major: Copa America.

Messi, zeul fotbalului! Argentinianul a câștigat 7 Baloane de Aur între 2009 și 2021

Chiar dacă Messi nu a strălucit după transferul la PSG, lucru normal, pentru că a schimbat echipa după 17 ani, argentinianul a fost prima opțiune a majorității celor care au votat. Pe locul secund în topul preferințelor s-a clasat Robert Lewandowski, cel care a avut un an fantastic în tricoul lui Bayern. Polonezul poate fi inclus în categoria marilor nedreptățiți din istoria decernării Balonului de Aur, multă lume considerând că el af trebuit să câștige pentru că a fost constant pe parcursul ultimilor doi ani, iar în 2020 trofeul nu a fost acordat.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
În fine, pe locul 3 s-a clasat Jorginho, omul care în doar câteva luni a câștigat Champions League cu Chelsea și Campionatul European cu naționala Italiei. Totuși, mijlocașul nu are notorietatea fotbaliștilor clasați în fața sa, astfel că trofeele cucerite în acest an nu l-au ajutat să câștige prestigiosul trofeu individual.
Citește și:

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2021

Messi era oricum recordman în ceea ce privește numărul de trofee câștigate, dar cu succesul din acest an a stabilit o bornă care cu greu va putea fi doborâtă vreodată. Următorul jucător ca număr de trofee este Cristiano Ronaldo, cu titluri, dar portughezul are deja 35 de ani și e greu de crezut că îl va putea măcar egala pe eternul său rival.
Messi a devenit astfel primul jucător din istoria lui PSG care câștigă Balonul de Aur și abia al 2-lea care obține această performanță fiind jucătorul unei echipe din Hexagon. Jean Pierre Papin a fost primul, în 1991, când juca la Olympique Marseille.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14