În plus, Messi a fost amendat de Conmebol cu 50.000 de dolari (45.000 de euro). Starul Barcelonei are la dispoziție șapte zile pentru a face apel și a încerca să schimbe decizia preliminară. Suspendarea internațională a starului argentinian intră în vigoare pe 3 august și se va întinde pe durata a 90 de zile. Prin urmare, Messi nu-și va putea ajuta echipa în trei partide amicale, contra lui Chile (5 septembrie), Mexic (10 septembrie) și Germania (10 octombrie).
Fotbalistul în vârstă de 32 de ani va fi eligibil să intre pe teren în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, însă cu excepția primului joc, fiind suspendat pentru o partidă după cartonașul roșu încasat cu Chile. După această partidă, Messi a ieșit public și a indicat faptul că există interese potrivit cărora Brazilia ar fi favorizată pentru a câștiga competiția. Până la urmă, Brazilia a cucerit Copa America 2019, după finala disputată în faţa naţionalei Peru, scor 3-1.

Lionel Messi, doar al doilea cartonaș roșu încasat în întreaga carieră

Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Messi a fost trimis la vestiare doar pentru a doua oară în carieră după ce l-a împins pe mijlocașul chilian, Gary Medel, care a a văzut și el cartonașul roșu. Totuși, de data aceasta a fost vorba de un meci oficial. Argentinianul a fost sancționat de arbitru în premieră chiar la debutul lui în naționala Argentinei, în 2005, în cadrul unui meci amical disputat cu Ungaria.
Din cauza acestui incident, Messi nu s-a prezentat la decernarea medaliilor de bronz și a răbufnit la adresa conducătorilor Conmebol. "Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentru Brazilia. Să sperăm că arbitrii şi VAR-ul nu vor influenţa şi Peru va putea să joace, deoarece au echipă să o facă. Dar văd asta ca fiind dificil", a declarat Messi după finala mica a Copei Americii.
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28