Naționala de tineret pregătită de Adrian Mutu și-a aflat astăzi adversarele de la Euro 2021. Tricolorii vor da piept cu Ungaria, Olanda și Germania. Toate partidele jucate de naționala noastră se vor disputa la Budapesta.
România va debuta la Euro 2021 împotriva Olandei iar în a doua etapă va da piept cu țara gazdă, Ungaria. Ne vom înfrunta din nou cu marea favorită a grupei, Germania, în ultima etapă.
Germania a câștigat Campionatul European de tineret în 2009 și 2017, în timp ce Olanda s-a impus în 2006 și 2007.
Romanian Liga I
FCU Craiova, învingătoare în derby-ul orașului cu Universitatea. Baeten și Ganea aduc succesul
ACUM 5 MINUTE
Partidele din faza grupelor se vor disputa în perioada 24-31 martie 2021, iar cele din fazele eliminatorii în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.
Aceasta va fi a treia apariție a României U21 la Campionatul European, după cele din 1998 și 2019. La ediția de anul trecut, "tricolorii mici" au avut un parcurs extraordinar sub comanda lui Mirel Rădoi, reușind să ajungă până în semifinale. Acolo, naționala noastră a fost învinsă de Germania. Pe drumul către semifinale, "tricolorii mici" au învins Croația și Anglia și au remizat cu Franța.

Programul României la Euro 2021

  • 24 martie 2021: ROMÂNIA - Olanda
  • 27 martie 2021: Ungaria - ROMÂNIA
  • 30 martie 2021: Germania - ROMÂNIA

Grupele de la Euro 2021

Grupa A: ROMÂNIA, Ungaria, Olanda, Germania
Grupa B: Cehia, Slovenia, Italia, Spania
Grupa C: Islanda, Rusia, Danemarca, Franța
Grupa D: Elveția, Croația, Portugalia, Anglia

Preview

Naționala pregătită de Adrian Mutu a obținut calificarea la turneul final după remiza de la Ploiești, scor 1-1, împotriva Danemarcei. "Tricolorii mici" vor participa, așadar, pentru a doua oară consecutiv la Euro, după ce s-au clasat pe unul dintre cele mai bune locuri 2 în preliminarii.
România U21 a fost repartizată în a 3-a urnă valorică la tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la turneul final din Slovenia și Ungaria. Din această urnă mai fac parte Croația, Cehia și Rusia, singurele naționale cu care "tricolorii mici" nu vor putea fi repartizați în grupă.
În prima urnă se află adversari răsunători: campioana Spania și fostele adversare al României U21 de anul trecut - Germania, Franța și Anglia.
Și în urna a 2-a apar nume de top - Italia, Danemarca, Portugalia și Olanda -, în timp în ce în ultima urnă sunt incluse Elveția, Islanda, Slovenia și Ungaria.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2021:

  • Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia
  • Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda
  • Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia
  • Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria
Cupa Mondială FIFA
Reacția selecționerului SUA, după eliminarea de la Cupa Mondială: "Sunt mândru de acest grup"
ACUM 34 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Elogii aduse Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar
ACUM O ORĂ