După etapa”regină” din Turul Franței, care s-a încheiat pe Col de la Loze, oficialii competiției au verificat bicicleta lui Primoz Roglic, deținătorul tricoului galben, iar acest lucru nu a fost pe placul directorului sportiv de la Jumbo Visma.
Juriul cursei din Turul Franței a raportat în comunicarea oficială de după etapa de ieri că Merijn Zeeman a intimidat și a insultat un angajat al UCI în timpul unei verificări a bicicletei lui Primoz Roglic, iar ca urmare oficialul echipei olandeze a fost eliminat din competiție.
Pe lângă faptul că a fost eliminat din Turul Franței, Zeeman a fost amendat și cu 2.000 de franci elvețieni.
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM O ORĂ
UCI a confirmat expulzarea lui Zeeman din Turul Franței printr-o declarație emisă după încheierea etapei de ieri, explicând că Zeeman s-a comportat într-o manieră inacceptabilă față de un membru al personalului UCI în timpul unui control cu ​​raze X și demontarea bicicletei deținătorul tricoului galben, Primoz Roglic, ca parte a verificărilor pentru descoperirea fraudei tehnologice.
"Comisarii UCI au decis excluderea lui Merijn Zeeman, managerul echipei echipei Jumbo - Visma, din Turul Franței pentru „ intimidare, insulte, comportament necorespunzător față de un membru UCI în timpul verificării unei biciclete, efectuată la sfârșitul etapei a 17-a, în conformitate cu articolul 8.2.2 din Regulamentul UCI.", a fost comunicatul UCI.
Excluderea lui Zeeman din cursă cu doar trei etape înainte de final este o lovitură grea pentru Jumbo-Visma, care este foarte aproape de a opri hegemonia din ultimii ani a celor de la Ineos, Primoz Rpglic fiind mare favorit să ducă tricoul galben la Paris.
https://i.eurosport.com/2019/12/20/2740255.png

Merijn Zeeman: "Sunt devastat"

La câteva ore după anunțul oficial al celor de la UCI, Jumbo Visma a emis un comunicat cu privire la ceea ce s-a întâmplat, spunând că Zeema a recurs la gesturi nesportive când a văzut că bicileta rutierului său a început să fie demontată: "Altercația care a avut loc în timpul acelui control a dat UCI un motiv pentru a-l sancționa sever pe Merijn. Merijn și-a cerut scuze pe loc și, la fel ca echipa, regretă că discuția a devenit atât de aprinsă. Pentru a fi clar: verificarea a arătat că bicicleta liderului clasamentului general, Primoz Roglic era în conformitate cu reglementările."
De altfel, și directorul Zeeman a reacționat pe Twitter spunând că verificările bicicletelor trebuie efectuate într-un mod rezonabil, dar că regretă că nu a rămas calm și să acționeze într-un mod mai respectuos față de reprezentantul UCI.
"M-am enervat când comisarul a demontat pedala de pe bicicleta lui Primoz. Susținem un sport echitabil, care include verificări, dar acest lucru trebuie făcut într-un mod rezonabil. În ciuda acestui fapt, ar fi trebuit să fiu mai calm și să mă adresez comisarului UCI într-un mod mai respectuos.", a spus Zeeman.
"Sunt devastat, dar visul nostru de a câștiga tricoul galben merge mai departe.", a încheiat Zeeman pe Twitter.
Potrivit comunicatului celor de la Jumbo Visma, Zeeman va rămâne cu echipa în Franța, dar nu va mai îndeplini funcții oficiale în zonele acreditate ale cursei.
Africa Cup of Nations
Coasta de Fildeș, remiză surprinzătoare la Cupa Africii pe Națiuni. Tunisia a făcut scor
ACUM 2 ORE
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM 3 ORE