Conform presei iberice, Guvernul Spaniei va emite un Decret Regal prin care va fi interzisă afișarea pe tricourile echipelor sportive a unor mărci din industria jocurilor de noroc. Astfel, agențiile de pariuri sportive nu vor mai putea să-și facă publicitate prin intermediul echipamentelor pe care le poartă jucătorii în timpul meciurilor.
Această măsură a fost propusă de Ministerul Afacerilor Consumatorilor în luna februarie a acestui an, la solicitarea mai multor grupări și instituții politice, dar și a societății civile. Aceștia au susținut implementarea acestei reguli deoarece s-a observat o preocupare foarte mare în rândul generațiilor tinere în a-și petrece timpul liber practicând diverse jocuri de noroc.
Cei care au inițiat acest proiect de lege susțin că există un risc major ca tot mai mulți tineri să fie atrași de această ocupație. Una dintre principalele cauze este tocmai publicitatea abundentă pentru acest domeniu prin intermediului televiziunii și a internetului. Potrivit celor care au propus această măsură, echipele sportive trebuie să ajute la stoparea acestui fenomen nemaiafișând pe tricouri siglele și numele companiilor de jocuri de noroc.
Liga
Real Madrid, primul pas greșit al sezonului! Benzema i-a îngropat pe galactici în duelul cu Osasuna
02/10/2022 LA 21:10
De asemenea, pe platformele de radio și TV, anunțurile publicitare pentru jocuri de noroc pot fi transmise numai între 1:00 și 5:00, iar promoțiile de recrutare a clienților (bonusuri de bun venit) sunt interzise indiferent de condițiile promoției. Se menționează și faptul că publicitatea operatorilor de jocuri de noroc nu poate fi direcționată în nici un fel către minori și nici nu poate fi folosită pentru a convinge sau incita acest grup să joace pe platformele lor.

Sevilla și Valencia afectate direct de noua lege

Dintre cele 20 de cluburi din La Liga, aproape jumătate au inserate pe tricouri numele și siglele unor agenții de jocuri de noroc. Valencia, Alavés, Leganés, Levante, Sevilla, Mallorca și Osasuna au contracte de publicitate active cu aceste companii. În cazul în care legea ar fi adoptată, cluburile au trei luni de zile la dispoziție pentru a-și renegocia aceste contracte și a șterge de pe tricouri însemnele firmelor de pariuri sportive.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Liga
Absență importantă pentru Real Madrid în duelul cu Osasuna! Ce titular va rata meciul de pe Bernabeu
02/10/2022 LA 16:10
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04