În ultima perioadă, Liga Profesionistă difuzează o emisiune săptămânală, în care fanii pot să dezbată cu specialiștii problemele de fond din fotbalul românesc și să afle răspuns la întrebările importante din sportul rege autohton.
La emisiunea din această săptămână, Justin Ștefan a fost întrebat de numeroși suporteri în legătură cu situația juridică în cazul Steaua - FCSB.
"Lucrurile sunt clare. Marca e la Armată, conform unor hotărâri judecătorești. Palmaresul nu e tranșat. FCSB afirmă că e continuatoarea, atât timp cât CSA Steaua și-a reînființat secția de fotbal anul în 2017. Sper că acum am lămurit lucrurile", a spus Justin Ștefan potrivit Gazetei Sporturilor.
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM 2 ORE

Steaua are nevoie de un patron

CSA Steaua luptă pentru promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc, dar viitorul clubului, dacă va ajunge acolo unde vor suporterii, e legat de un patron. Pentru că, odată cu Liga a 2-a, clubul nu mai poate funcționa sub tutela Armatei. Regulamentul permite transformarea cluburilor de drept public în cluburi de drept privat, iar în momentul în care CSA Steaua va ajunge în Liga a doua se poate transforma într-un club de drept privat și va putea promova mai departe în Liga 1.
"Sunt oameni care se întreabă dacă Steaua poate promova în forma actuală. Am mai spus. Au spus-o și cei de acolo, sub o formă sau alta. Potrivit legislației naționale nu poți fi membru decât dacă ești club de drept privat. În acest moment, este de drept public. Când ajunge în Liga 2, e obligat să își schimbe forma de activitate. Când face asta, va câștiga juridic posibilitatea de a evolua în Liga 1. Evident, în măsura în care câștigă acest drept sportiv. Când se va discuta de acel transfer, trebuie să fie vorba de un investitor privat. Modelul finanțării din bani publici e uzitat în alte sporturi. În ceea ce privește fotbalul, lucrurile sunt clare. Ai încălca cele două tratate ale Uniunii Europene. Ca să clarificăm. E clar, la nivelul Ligii 2 va fi nevoie de un transfer!", a mai spus secretarul general al Ligii.
Fanii Stelei visează la un investitor serios, cu un proiect occidental, iar acesta ar putea fi adus în prim plan de Ștefan Voloșeniuc.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 5 ORE