Astra se confruntă iar cu probleme uriașe generate de pandemia de coronavirus. Nu mai puțin de 14 persoane din cadrul staff-ului tehnic și al lotului au ieșit pozitive în urma testului obligatoriu, prevăzut de protocolul medical. Astfel, giurgiuvenii au mari probleme în a întocmi un lot pentru meciul cu Dinamo, partidă programată vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 21:00.
Meciul părea foarte puțin probabil să aibă loc vineri, când a fost inițial programat, însă oficialii LPF nu sunt dispuși să amâne confruntarea. Meciul dintre Dinamo şi Astra, din etapa a 9-a a Ligii 1, se va disputa conform programării. Chiar dacă au fost confirmate 14 cazuri de Covid-19 în cadrul clubului, giurgiuvenii au fost înştiinţaţi de LPF că trebuie să facă deplasarea.

LPF exclude amânarea meciului Dinamo – Astra

Romanian Liga I
Răsturnare de situație! Astra speră să profite de problemele de la UTA și să rămână în Liga 1
23/05/2021 LA 03:20
În condiţiile date, Astra va trebui să se descurce fără jucători de bază. Constantin Budescu este printre cei care au fost testaţi pozitiv. Crepulja şi Lazar sunt şi ei infectaţi cu noul coronavirs: "Dacă ne uităm la cifre, cred că la FCSB au fost la un moment dat 17 jucători depistaţi pozitiv. Deci a fost o situaţie mult mai grea, care e posibil să ne fi costat prezenţa unei echipe româneşti în grupele Europa League. A existat o cerere de amânare de la Viitorul, există şi o cerere de la Astra, însă toate aceste cereri vor fi tratate conform dispoziţiilor regulamentare în vigoare. Dacă ai 13 jucători disponibili, dintre care un portar, trebuie să joci!
Îi testează (n. r. pe jucătorii de la echipa a doua) pentru că mulţi dintre aceşti jucători există pe lista B, cu mulţi jucători U21, iar clubul poate să apeleze la acei jucători dacă îi testează. Dar îi testează pentru că ei joacă cu echipa a doua în competiţiile organizate de FRF. În cursul acestei zile vom mai culege date despre situaţia de la Astra şi vom reveni cu o adresă. Dar repet, în acest moment nu am constatat o imposibilitate de a avea 13 jucatori, dintre care un portar, pe foaia de joc", a declarat Justin Ştefan pentru sport.ro.
Romanian Liga I
U Craiova 1948 chiar se transformă într-o forță! Alte două transferuri de marcă pregătite de olteni
20/05/2021 LA 06:10
Romanian Liga I
Eugen Neagoe, out de la Astra. Clubul a anunţat deja noul antrenor
09/05/2021 LA 18:19