Antrenorul român a vorbit despre cum a fost pentru el acest campionat jucat în pandemie, probleme cu suporterii, dar și despre viitorul său în cariera de antrenor.

După o viață la Șahtior, pe banca rivalei Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a povestit cu ce gânduri a venit pe banca lui Dinamo Kiev.
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM 10 MINUTE
„Am început cu mare dificultate. Ştiam la ce mă angajez. Începutul a fost destul de greu. Nu mă gândeam la titluri, mă gândeam doar să refac o echipă din punct de vedere al disponibilităţii de a se lupta pentru trofee. Calificarea în Champions League a fost mai importantă decât titlurile care au venit după aceea, pentru că a fost baza pe care s-a construit. Dacă n-am fi reuşit să intrăm în Champions League, cu siguranţă că ar fi fost greu în celelalte competiţii”, a spus Lucescu, conform AS.ro

Nu trofeele au contat pentru Mircea Lucescu

Pentru Lucescu a contat mai mult să vadă dacă mai are ambiție și entuziasm să antreneze, decât gândul că ar putea câștigat alte trofee.
„Pentru mine nu înseamnă nimic special. Am vrut în primul rând să revin în fotbal, să revin într-o competiţie în care exista rivalitate importantă. Am vrut să văd eu însumi unde sunt, ce mai am în mine, ambiţie, entuziasm, disponibilitatea de a lucra. Am făcut o alegere corectă.
Ce-aş fi făcut aici? M-aş fi plimbat de la un teren la altul, mai ales că nici nu aveam mari posibilităţi de a ieşi în acea perioadă (n.r. din cauza pandemiei). Am stat aproape 8 luni în cantonament, dar nu am simţit. Pur şi simplu n-am simţit când a trecut timpul”, a adăugat tehnicianul român.

Mircea Lucescu despre viitorul său și probleme cu suporterii

„Mergem mai departe, vedem ce se întâmplă. Atâta timp cât am această energie, acest raport pe care îl instaurez cu jucătorii mei şi cu performanţa, n-am niciun motiv să mă retrag”, a spus Mircea Lucescu.
„Nu i-am mai văzut la ultimul meci, dar au spus că o vor ţine până la capăt. Asta e încăpăţânare până la urmă. Nu-şi are rostul. Eu sper să dea drumul la suporteri, să avem stadionul plin, pentru că a fost cu totul altceva la finala Cupei”, a mai spus Lucescu.

Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istorie

Acum, Mircea Lucescu și-a adăugat și Cupa Ucrainei și a ajuns la 34 de trofee în carieră.

LUCESCU AR PUTEA ANTRENA PÂNĂ LA 78 DE ANI

În cazul în care va da curs ofertei lui Surkis, Mircea Lucescu va împlini vârsta de 78 de ani pe banca lui Dinamo Kiev. Antrenorul se află pe banca ucrainenilor din vara lui 2020, având contract până în 2022, iar clubul vrea ca românul să rămână până în 2023.
22 de trofee a câştigat Şahtior cu Mircea Lucescu pe bancă, iar alături de Dinamo Kiev a reuşit deja să câştige trei. Din această cauză, suporterii lui Dinamo Kiev l-au contestat încă de la început pe Lucescu, chiar şi câştigarea titlului nereuşind să liniştească ’’apele’’ în rândul fanilor, care l-au văzut întotdeauna ca pe un rival pe Mircea Lucescu.
’’Pot să garantez 99.99% că Mircea Lucescu va rămâne la Dinamo Kiev și sezonul viitor! În primul rând, el mai are contract pentru încă un sezon. Apoi, Lucescu, cu vasta lui experiență, și-a dat seama că s-a petrecut o schimbare, iar rivala Șahtior va suferi anumite șocuri.
Românul are un lot valoros și echilibrat cu care poate ataca UEFA Champions League, competiție în care va debuta abia în septembrie. Astfel, Dinamo va avea cel puțin o lună jumătate în care va fi lipsită de griji spre deosebire de Șahtior. Lucescu este un tip ambițios și vrea să demonstreze tuturor că mai poate avea succes în Europa. Asta îl mână în luptă. Știm că are oferte din Turcia, România, aici nu contează vârsta, ci experiența lui. Dar marea provocare rămâne UEFA Champions League. De aceea, va face totul cu această echipă, pentru că a dat de înțeles că crede în potențialul jucătorilor lui”, a declarat jurnalistul Igor Țîganik, în urmă cu câteva zile.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 31 MINUTE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
ACUM O ORĂ