Ieri, deși nimic nu anticipa acest lucru, Lucescu a fost numit la cârma celei mai importante formații din Ucraina. Suporterii lui Dinamo Kiev sunt furioși și anunță proteste: "Numirea lui Lucescu este o jignire!". Fanii nu uită că românul a scris istorie pentru Șahtior, dar mai ales nu pot trece peste declarațiile acide date de-a lungul timpului despre formația din capitala Ucrainei.
Pe o poziție similară se situează și Oleg Blokhin, care e de părere că "Il Luce" a întinat istoria lui Dinamo Kiev prin modul în care a vorbit despre club în ultimele două decenii.
"Este o palmă peste sufletul meu. După ce a spus Lucescu despre Dinamo, despre istoria noastră, despre Lobanovski (n.r legendarul antrenor al lui Dinamo Kiev), despre întreaga tradiție a acestui club, nu trebuia adus. Vorbim despre omul care a lucrat 12 ani la Șahtior și care mereu a atacat Dinamo", a spus Blokhin pentru dynamo.kiev.ua.
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM O ORĂ

Lucescu nu ar avea valoare de Dinamo Kiev, crede Blokhin

Blokhin e convins că decizia patronului Surkis e cât se poate de neinspirată și din punct de vedere al valorii antrenorului român. Acesta nu a mai obținut nicio performanță după plecarea din Ucraina, iar în ultima perioadă a ieșit complet din circuit.
"Ce a făcut el la Zenit, ce a făcut la naționala Turciei? Nu mai e în circuit în acest moment, ce poate face la Dinamo? Nu voi uita niciodată ce a spus despre noi de-a lungul timpului. Să vină oricine, dar nu Lucescu", a mai spus fostul mare atacant, pentru ca apoi să devină și mai categoric: "Nu îmi pasă dacă obține rezultate. Nici nu cred că le va obține, dar o spun din nou: oricine, dar nu el. Este un subiect tabu pentru mine, cred că e cea mai proastă decizie managerială pe care acest club a luat-o vreodată. Cum pot să accept pe unul care a vorbit atât de urât despre clubul pentru care am jucat și am antrenat întreaga viață?".

Cine a fost Oleg Blokhin, simbolul lui Dinamo Kiev

Oleg Blokhin este poate cel mai celebru jucător din istoria lui Dinamo Kiev. Acesta a evoluat timp de 19 ani în capitala Ucrainei, marcând de 211 ori în 432 de partide. A câștigat titlul de 8 ori, Cupa de 5 și a scris istorie la nivel de competiții europene. Cu el în atac, Dinamo Kiev a devenit una dintre cele mai puternice formații de pe "bătrânul continent", câștigând de două ori Cupa Cupelor (1974-1975 și 1985-1986). Grație performanțelor sale, a câștigat Balonul de Aur în 1975.
După ce s-a retras din cariera de fotbalist, Blokhin a încercat să facă performanță și ca antrenor, dar rezultatele nu au fost chiar atât de bune, motiv pentru care din 2014, după doi ani petrecuți la cârma lui Dinamo Kiev, a decis să nu mai antreneze. Cea mai bună performanță a sa ca tehnician a fost calificarea la Mondialul din 2006, unde a condus Ucraina până în sferturile de finală ale competiției.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 9 ORE
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 9 ORE