Cu Lucescu la timonă, Turcia a pierdut 4 meciuri în Liga Națiunilor și s-a clasat pe ultimul loc, retrogradând în Grupa C a competiției.
Ca atare, așteptările erau scăzute de la națională, dar Senol Gunes a făcut adevărate minuni, Turcia mergând braț la braț cu Franța, campioana mondială, la Euro. Prilej pentru jurnaliștii de pe Bosfor să îl desființeze pe Lucescu, antrenor care s-a plâns tot timpul de starea precară în care a ajuns fotbalul turc.
"Lipsa jucătorilor sau lipsa de experiență au fost constat lucrurile de care s-a plâns antrenorul român. Mircea Lucescu, care și-a făcut un renume din scuzele găsite pentru eșecurile din Liga Națiunilor, a fost distrus de Senol Gunes", scriu turcii.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 6 ORE
Palmaresul lui Mircea Lucescu pe banca naționalei Turciei: 4 victorii, 6 remize, 7 înfrângeri. Golaveraj 17-25
Palmaresul lui Senol Gunes pe banca Turciei: 7 victorii, 2 remize, 1 înfrângere. Golaveraj 18-3

Declarațiile lui Mircea Lucescu, luate la "puricat"

Ziariștii turci au luat rând pe rând declarațiile date de Lucescu, pe final de mandat, pentru ca apoi să pună în oglindă ce a realizat Turcia cu Senol Gunes la timponă la capitolele respective.
Declarație Lucescu
  • "Nu am suficienți jucători. Am 22-23 de fotbaliști. România are 29 de jucători, Albania are 28"
Ca a făcut Senol Gunes: Cu noul tehnician, naționala Turciei a folosit nu mai puțin de 38 de jucători. Selecționerul a demonstrat că există o mulțime de fotbaliști capabili de a fi prezenți în lot și a da randament maxim atunci când se apelează la ei.
Declarație Lucescu
  • "Am avut jucători de la două cluburi din Ucraina și, în total, de la 10-15 echipe. Succesul nu e așa ușor de obținut în aceste condiții. Nu pot să formez un lot din jucători de la doar 2-3 echipe"
Ca a făcut Senol Gunes: 23 de echipe au dat jucători la naționala Semilunei, după demiterea lui Lucescu.
Declarație Lucescu
  • "Avem puțină experiență și asta se vede. Am primit goluri ușor, după ce am pierdut mingea"
Ca a făcut Senol Gunes: Una dintre cele mai bune defensive din Europa în preliminarii, cu doar 3 goluri primite în cele 12 meciuri jucate. Asta în condiția în care fundașii pe care a mizat Gunes sunt extrem de tineri. Doar 3 țări au reușit în această campanie să aibă o apărare mai bună sau la fel de bună cu a Turciei: Belgia, Polonia și Itala. Mai mult, pe teren propriu Turcia nu a primit gol.
Declarație Lucescu
  • "Trebuie să lucrez cu ceea ce am la îndemână. În 2002, erau 8 jucători de la Galatasaray la lot. Acum, nu mai sunt. La Ucraina sunt opt titulari care au jucat și au fost formați de mine la Șahtior. Shevchenko antrenează o echipă crescută la Șahtior"
Ce a făcut Senol Gunes: Jucătorii chemați la națională în actualele preliminarii au provenit din 6 campionate. Din cei 38 de fotbaliști care au ajuns la lot, 23 evoluează în Turcia.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 7 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 8 ORE