Mircea Lucescu s-a adaptat foarte bine la Dinamo Kiev, iar rezultatele vorbesc de la sine. Căpitanul kievenilor, Serhyi Sydorchuk, a oferit un amplu interviu presei din Ucraina, în care a vorbit la superlativ despre antrenorul român în vârstă de 75 de ani.
"Mircea Lucescu emană încredere. Iar acest lucru are impact asupra jucătorilor și a echipei, ne-a încărcat cu energie. Este un antrenor care este de partea fotbaliștilor, nu va spune niciodată ceva rău, ci ne încurajează. Ne simțim protejați cu el.
Mister nu țipă, nu face scandal, dar folosește un anumit ton și simți că ceva îl deranjează. Dar critica lui e constructivă, știe să atingă punctele sensibile, dar nu ca să te umilească sau să te facă să te simți vinovat, ci ca să înveți o lecție și să nu-ți lași echipa la greu.", a declarat Sydorchuk, citat de digisport.ro.
Romanian Liga I
Dinamo vrea să se salveze de la retrogradare cu 6 fotbaliști aruncați de către CFR Cluj
01/01/2022 LA 08:38
https://i.eurosport.com/2019/10/07/2692268.jpg

Serhyi Sydorchuk: "Lucescu l-a citat pe Alex Ferguson"

Căpitanul lui Dinamo Kiev a mers și mai departe și a menționat că antrenorul român a folosit un citat al celebrului Sir Alex Ferguson atunci când a ajuns la Kiev, iar stilul său de a antrena a creat un mare entuziasm la echipă: "Când a venit în prima zi, Lucescu l-a citat pe Alex Ferguson: "Atacul poate câștiga un singur meci, dar apărarea câștigă titluri ". Lucescu comunică totul foarte clar, jucătorii au înțeles perfect informațiile. Au venit și rezultatele bune și s-a creat un entuziasm."
Dinamo Kiev a stat mai mereu în ultimii ani în umbra rivalei Sahtior Donetsk, dar odată cu venirea lui Mircea Lucescu la începutul acestui sezon lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Dinamo Kiev este lider în Ucraina după 13 etape, cu un punct avans față de Sahtior. De asemenea, echipa din capitala Ucrainei este calificată în 16-imile Europa League, acolo unde va juca cu belgienii de la Club Brugge.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14