Mircea Lucescu a surprins pe toată lumea când a fost numit pe banca lui Dinamo Kiev, știut fiind trecutul său glorios la marea rivală Șahtior Donetsk. Dar surpriza a fost și mai mare în urmă cu puțin timp, când antrenorul român a demisionat la doar 4 zile distanță de la numirea sa în funcție.
De-a lungul timpului s-au mai înregistrat astfel de cazuri în fotbalul românesc, iar cele 4 zile petrecute de "Il Luce" ca antrenor la Dinamo Kiev nu reprezintă cel mai scurt mandat al vreunui antrenor român.
https://i.eurosport.com/2011/03/07/697756.jpg
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55

Marius Lăcătuș, record absolut

Fără îndoială, Marius Lăcătuș a avut cel mai scurt mandat de antrenor din fotbalul românesc. Pe 25 februarie 2004, "Fiara" a fost numit antrenorul Universității Craiova, dar suporterii oltenilor au luat foc la auzul acelei vești și au protestat vehement. Lăcătuș nu a apucat să fie prezentat oficial la noua sa echipă, el plecând după doar 10 ore din Bănie, fiind scuipat și înjurat de fanii Craiovei.
Cazuri similare cu ceea ce s-a întâmplat astăzi cu Mircea Lucescu s-au mai întâmplat în fotbalul românesc și cu alte ocazii. De exemplu pe 26 martie 2010, Ciprian Panait a fost numit antrenor principal la Rapid, dar acesta a plecat după doar 3 zile de mandat.
Un alt caz asemănător este cel al regretatului Florin Halagian, care în 2009 a petrecut doar 5 zile la Gloria Bistrița. Totuși pleacarea atât de rapidă a "armeanului" de atunci s-a datorat se pare și unor probleme de sănătate.
În 2010, FC Brașov anunța începerea colaborării cu un antrenor italian, Giuseppe Materazzi, fost antrenor la Sporting Lisabona printre altele. Nu se știu exact motivele, însă după doar 3 zile acesta a demisionat de la formația brașoveană.
În ceea ce privește antrenorii români care au activat în străinătate, Csaba Laszlo a avut o experiență foarte asemănătoare cu cea a lui Mircea Lucescu de la Kiev. Fost antrenor secund al lui Lothar Matthaus la naționala Ungariei, Csaba Laszlo a antrenat de-a lungul carierei în Scoția la Dundee United și Hearts, la naționala Ugandei și la mai multe echipe din campionatul maghiar. În țara vecină, el se poate "lăuda" și cu un mandat de 5 zile pe banca celor de la FC Sopron.
Prin acest scurt periplu al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, cel mai titrat antrenor român din istorie intră și el în topul antrenorilor cu cele mai scurte mandate.
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36