Ianis Hagi este unul dintre cei mai importanți tineri fotbaliști români la ora actuală. Așteptările de la el sunt mari, pentru că a demonstrat în nenumărate rânduri că are calități deosebite. Cei mai importanți oameni din fotbalul românesc au îndemnat deseori la răbdare în privința lui Ianis, majoritatea fiind convinși că mai devreme sau mai târziu acesta va exploda și va ajunge un jucător mare.
Mircea Lucescu s-a alăturat și el celor care cred că Ianis poate fi un jucător de clasă mondială și a recunoscut că l-a vrut pe mijlocașul lui Rangers la Dinamo Kiev, club pe care l-a preluat la începutul acestui sezon. Tehnicianul român este convins că priceperea sa de a lucra cu tinerii i s-ar fi potrivit de minune lui Ianis, însă banii au stat în calea realizării transferului.
"Ianis ar fi avut nevoie de un antrenor ca mine, care știe să lucreze cu tinerele talente. Dar a fost prea scump și nu mi-am permis să-l cumpăr.", a declarat Lucescu într-un interviu pentru playsport.ro.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Pentru a-și susține declarația, "Il Luce" a dat chiar exemplul lui Gheorghe Hagi, pe care l-a luat la Brescia când era într-o situație mai puțin plăcută la Real Madrid. După ce și-a relansat cariera sub comanda lui Mircea Lucescu, Hagi a făcut un mondial fantastic în 1994, când a fost considerat de mulți cel mai bun jucător al turneului final: "Să nu uităm că pe Gică Hagi eu l-am pregătit pentru Mondialul din America, atunci cînd l-am luat la Brescia de la Real Madrid. Atunci l-am umilit, l-am făcut gras, l-am ținut și rezervă în Serie B, ca să-i lucrez orgoliul, și știm ce a ieșit."
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786523.jpg

Lucescu, încrezător că Ianis va exploda în curând

Lucescu e de părere că lui Ianis îi este foarte greu din cauza numelui uriaș pe care îl poartă, însă se așteaptă ca în curând să aibă loc un declic în cariera românului, care să-l elibereze de presiune și să-l transforme într-un fotbalist de renume.
"Să fiți siguri că, în curând, va avea declicul pe care îl așteaptă toată lumea și va deveni mare. Poartă povara imensă a numelui, de aceea l-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permanență cu mine.", a completat Lucescu.
Ianis Hagi a avut un start ezitant de sezon, dar în ultima perioadă și-a pus amprenta tot mai des pe rezultatele excelente ale celor de la Glasgow Rangers, formație care conduce autoritar prima ligă din Scoția, având 21 de victorii și 2 egaluri în 23 de etape.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24
Scottish Premiership
Ianis Hagi, primele imagini de la antrenamente după accidentarea teribilă suferită în ianuarie
24/10/2022 LA 11:57