Ajuns la 75 de ani, tehnicianul român e unul dintre cei mai experimentați antrenori în activitate. A condus echipe la cel mai înalt nivel, vârful cariereri din punct de vedere al rezultatelor fiind reprezentat de perioada Șahtior, formație pe care a dus-o spre 8 titluri în Ucraina și cucerirea Cupei UEFA.
În cei 41 de ani de antrenorat, Il Luce a antrenat în România, Italia, Turcia, Ucraina și Rusia și și-a făcut un renume, dincolo de rezultate, pentru faptul că promovează mereu tineri.

Lucescu, despre cei mai buni jucători antrenați în carieră

Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM 20 MINUTE
La inițiativa Tuttosport, actualul tehnician al lui Dinamo Kiev a creionat primul "11" ideal, format din jucători pe care i-a avut sub comandă. Dacă Zanetti, Bergomi, Pirlo, Roberto Baggio sau Ronaldo nu puteau lipsi, surprinde faptul că antrenorul a ales un singur român - Hagi - și postul acestuia fiind pus sub semnul înrebării de Douglas Costa. Din perioada Șahtior, cea mai frumoasă pentru român din punct de vedere al rezultatelor, Lucescu a ales 4 fotbaliști: Rakițki, Fernandinho, Douglas Costa și Willian.
"Pagliuca în poartă. Apărare de patru, Zanetti, Bergomi, Rakițki, care e acum la Zenit, și pe stânga Mikolenko al meu, de la Dinamo Kiev. Doi în fața apărării, Pirlo și Fernandinho, cu Simeone ca variantă de rezervă. Apoi, Hagi sau Douglas Costa, Roberto Baggio și Willian în spatele lui Ronaldo, <Fenomenul>", a spus "Il Luce" pentru Tuttosport.
Echipa ideală a fotbaliștilor avuți sub comandă de Il Luce, de-a lungul timpului:
  • Pagliuca - Zanetti, Bergomi, Rakițki, Mikolenko - Pirlo, Fernandinho (Simeone) - Hagi (Douglas Costa), Roberto Baggio, Willian - Ronaldo
Cupa Mondială FIFA
Cu un eșec cu Japonia, Spania ar ieși mult mai bine! Anunțul lui Carvajal, după speculațiile apărute
ACUM 44 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
ACUM O ORĂ