Tehnicianul naționalei U21 e mândru că elevii săi au arătat atitudine, chiar dacă echipa a plecat practic de la 0-1, nordicii descizând scorul încă din debutul meciului.
"E bine că, până la urmă, jucătorii au avut o reacție pozitivă, matură pentru vârsta lor. Au avut atitudine. Pe lângă valoarea lor, încearcă să-și împingă limitele. Spre bucuria noastră, nu am mai avut acea barieră mentală. Au arătat calm, maturitate în joc și acesta este un aspect foarte important", a spus Rădoi, la Pro X
Selecționerul a vorbit și despre momentul dificil din viața fundașului Andrei Rațiu, care a fost titularizat în meciul cu Finlanda în ciuda faptului că jucătorul a primit vestea decesului bunicului său.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 38 MINUTE
"Am cântărit foarte mult dacă să-l introducem. Am avut oarecum păreri diferite la nivel de staff, am zis să nu-l emoționăm mai tare. Toți suntem alături de el. I-am comunicat că poate pleca din cantonament dacă dorește. Eu îl înțeleg perfect. În momentul de față, bunicul lui îl vede de acolo de sus și e fericit", a mai declarat Rădoi.

Mihăilă, eroul meciului România U21 - Finlanda U21

De asemenea, Mirel Rădoi l-a lăudat și pe Valentin Mihăilă, jucătorul care a înscris toate cele patru goluri în meciul cu Finlanda: "Cred că nu titularizarea lui Mihăilă a fost inspirația, ci și nechemarea lui Denis. Drăguș va trebui să rămână la club pentru a avea o perioadă de adaptare mai mare. Decât să vină aici și să nu joace, am preferat să rămână acolo și să se antreneze zilnic cu echipa. Am avut cinci noi jucători, vor fi de la convocare la convocare jucători noi pentru că pe lângă campionatul intern, sunt și jucători pe care îi urmărim și în străinătate. Probabil următorul va fi Man care să plece la echipa de seniori și trebuie să avem jucători. Pe lângă Merloi e și Dobre, care oricând poate fi convocat".
În urma acestui rezultat, România U21 a reuşit a treia victorie din cele patru meciuri disputate în actuala campanie de calificare şi a urcat pe locul 2 în grupa 8 de calificare la EURO 2021, cu 9 puncte.

Clasamentul grupei 8 de calificare la EURO 2021:

  • 1. Danemarca U21 - 9 puncte, 3 meciuri
  • 2. România U21 - 9 puncte, 4 meciuri
  • 3. Finlanda U21 - 7 puncte, 5 meciuri
  • 4. Ucraina U21 - 3 puncte, 3 meciuri
  • 5. Irlanda de Nord - 2 puncte, 4 meciuri
  • 6. Malta U21 - 1 punct, 3 meciuri
Următorul meci al României U21 va avea loc marţi, de la ora 19:30, pe terenul Irlandei de Nord.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE