Sergio Ramos s-a aflat în prim-plan la meciul dintre Elveția și Spania, atât în mod pozitiv, cât și în mod negativ. Fundașul de 34 de ani a început ca titular meciul din Elveția și a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri bifate pentru o națională din Europa. Cu apariția de aseară, Ramos a ajuns la 177 de partide pentru prima reprezentativă iberică, devansându-l în clasamentul all-time pe Gianluigi Buffon, legendarul portar al Italiei. Fundașul spaniol mai are nevoie de 7 apariții ca să-l egaleze pe egipteanul Ahmed Hassan, cel mai convocat jucător din întreaga lume.
Meciul de vis al lui Ramos avea însă să se transforme într-un adevărat coșmar. Specialistul de la 11 metri și-a găsit "nașul" aseară și a ratat două penalty-uri. Yann Sommer, goalkeeper-ul gazdelor, i-a parat ambele execuții căpitanului Spaniei. Prima oară în minutul 57, iar a doua oară în minutul 80. Ramos a excutat ambele lovituri în colțul din dreapta, însă portarul elvețian a reușit să salveze de fiecare dată.

Luis Enrique, reacție incredibilă după ce Ramos a ratat cele două penalty-uri

Ligue 1
E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG
ACUM 20 ORE
Totuși, selecționerul Spaniei a surprins pe toată lumea la finalul partidei: "Statisticile lui Sergio la penalty-uri sunt extraordinare. Dacă ar fi existat al treilea penalty, tot el l-ar fi executat. Ar fi incorect să îl criticăm acum pe Sergio Ramos. Există o listă de jucători care execută penalty-urile, Ramos este primul şi le-ar fi executat pe toate", a spus Luis Enrique după Elveţia - Spania 1-1.
"Un punct foarte muncit. Este momentul să ne resetăm şi să luptăm pentru victorie la Sevilla. Nu greşelile ne definesc, ci felul în care ne concentrăm pentru obiectivele următoare" - Sergio Ramos, după Elveţia - Spania.
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
20/09/2021 LA 05:05
Ligue 1
Al Khelaifi, întrebat cum a putut refuza 220 milioane€ pentru Mbappe. Răspunsul oferit
08/09/2021 LA 15:15