Fostul mare jucător de la Barcelona și Real Madrid, Luis Figo, a declarat în cadrul unui interviu pentru Marca faptul că dintre tinerii jucători din fotbalul mare care i se aseamănă ca stil de joc cel mai mult îl apreciază pe Ousmane Dembele.
Francezul a fost cumpărat de Barcelona de la Borussia Dortmund în 2017 pentru suma de 130 de milioane de €, dar evoluțiile sale nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, desele accidentări fiind unul dintre principalele motive.
https://i.eurosport.com/2020/11/06/2929747.jpg
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
Cu toate acestea, Figo îl apreciază foarte mult și crede că tânărul jucător are un potențial uriaș: "Dacă mă întrebi despre un fotbalist care îmi amintește de modul în care eu jucam, îți voi spune că îmi place mult Dembele. A avut ghinion cu accidentările, dar are un potențial enorm."
Lusitanul a mai remarcat și alți fotbaliști tineri din fotbalul actual: "Apoi sunt alții tineri, precum Gnabry, de la Bayern. El acționează extrem și îmi place pentru încrederea în sine când caută duelurile unul contra unu. Ansu Fati a început și el în acest fel. Sunt jucători care îmi plac pentru că le place să riște și nu se tem. Și asta este important pentru echipele la care joacă. Portu, de la Real Sociedad, îmi place de asemenea."

Luis Figo: "Nu am văzut niciodată angajamentul agentului meu față de Florentino Perez"

Luis Figo a fost subiectul uneia dintre cele mai mari "trădări" din istoria fotbalului. Lusitanul a plecat de la Barcelona la Real Madrid în 2000, declanșând un adevărat scandal la acea vreme. Presa a speculat ulterior că portughezul a fost împins către această decizie de către agentul său, care își luase un angajament scris față de Florentino Perez să-l ducă pe Figo pe Bernabeu, în caz contrar impresarul fiind obligat să plăteasă timp de un an abonamentele tuturor partenerilor clubului madrilen.
Luis Figo a rememorat acel episod, menționând însă că nu a văzut niciodată presupusa înțelegere dintre agentul său și Florentino Perez, care la acea vreme era în campanie electorală pentru postul de președinte al Realului.
"Am semnat contractul cu Real Madrid la doar într-o zi după ce Florentino a câștigat alegerile și nu am văzut niciodată contractul sau angajamentul agentului meu față de Florentino. S-a discutat și cred că este adevărat că în acel angajament, în cazul în care nu aș fi ajuns la Madrid, reprezentantul meu a semnat că va fi responsabil pentru plata pe durata unui an a abonamentelor tuturor partenerilor. Dar nu eram conștient de asta atunci și nici nu am văzut vreun document referitor la angajamentul respectiv. S-au spus multe, dar nu l-am văzut.", a menționat Luis Figo.
Cupa Mondială FIFA
Franța e în sferturile Mondialului după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe
04/12/2022 LA 16:57
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
04/12/2022 LA 11:59