Luis Suarez mai avea un an de contract cu Barcelona, dar a fost anunțat de Ronald Koeman că nu face parte din planurile sale. Ca atare, plecarea lui Suarez era iminentă, dar uruguayanul nu dorea să facă acest lucru în orice condiții.
Mai exact, Suarez dorea anumite compensații financiare, dar clubul a refuzat acest lucru, considerând faptul că îl lasă să plece gratis la un alt club ca fiind suficient. De aproximativ o lună de zile, cele 2 părți au negociat termenii despărțirii și până la urmă se pare că s-a ajuns la acordul dorit inițial de club. Astfel, Suarez va renunța la salariul pentru perioada care i-a mai rămas din contract și va putea semna din postura de jucător liber cu o altă echipă.
Liga
O legendă a Barcelonei crede că Messi se poate întoarce din vară la echipă. Anunţul făcut
06/01/2022 LA 08:51
În ultimele săptămâni s-a scris foarte mult că atacantul ajunsese la un acord cu Juventus, dar tergiversările privind situația sa de la Barcelona i-au făcut pe torinezi să nu mai aștepte și l-au transferat pe Edin Dzeko de la AS Roma. În aceste condiții, e greu de crezut că Suarez va mai ajunge la campiona Italiei, concurența fiind mare în atacul trupei lui Pirlo.
https://i.eurosport.com/2020/09/06/2881334.jpg

Suarez ar putea ajunge la Atletico Madrid

Jurnaliștii spanioli de la Mundo Deportivo au scris că atacantul uruguayan este aproape de a semna cu Atletico Madrid, fiind dorit insistent de Diego Simeone. Singura problemă a madrilenilor sunt finanțele clubului, iar pentru a-l putea lua pe Suarez încearcă scape de Diego Costa, care are un salariu foarte mare: 8 milioane de € pe sezon.
Din nefericire pentru Atletico, spaniolul de origine braziliană nu prea are oferte, singura echipă care s-a interesat de el în ultima vreme fiind Fenerbahce, dar nu s-a făcut o ofertă concretă.
În aceste condiții, rămâne de văzut care va fi viitoare destinație a lui Suarez, care, deși a ajuns la 33 de ani, este în continuare un atacant de top și multe cluburi l-ar dori.
Luis Suarez a sosit la Barcelona în urmă cu 6 ani, după ce Barcelona le-a plătit suma de 82 milioane de euro celor de la Liverpool. Uruguayanul, cotat la 28 milioane de euro de transfermarkt.com, a adunat 283 de apariții în tricoul blaugrana, reușind să înscrie 198 de goluri și să ofere 109 assist-uri.
Suarez a cucerit 13 trofee alături de Barcelona, printre care se numărăr 4 titluri în La Liga (2015, 2016, 2018, 2019) și o Ligă a Campionilor (2015).
Uruguayanul ar putea fi 4-lea jucător important care pleacă de la Barcelona după venirea lui Koeman: Rakitic a plecat la Sevilla, Vidal va semna cu Inter, iar Nelson Semedo este aproape de o mutare în Premier League, la Wolverhampton.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Newcastle și-a fixat a treia țintă, un fundaș de la Sevilla
03/01/2022 LA 18:53