Criza generată de pandemia de coronavirus a afectat grav bugetele cluburilor sportive din toată lumea. Kolner Haie, echipa fanion de hochei pe gheață din Koln a avut mari probleme financiare și a fost la un pas de faliment.
Lukas Podolski a inițiat un plan de salvare a echipei, menționând că dacă fanii vor cumpăra 100.000 de bilete virtuale înaintea actualului sezon, fotbalistul va juca hochei pentru echipa din orașul natal.
Cifra propusă de Podolski a fost deja atinsă, iar acum este de așteptat ca acesta să-și țină promisiunea. Podolski nu este străin de hocheiul pe gheață, el cochetând în copilărie cu acest sport înainte de a se axa pe fotbal.
PKO BP Ekstraklasa
Lukas Podolski își va încheia cariera la clubul său de suflet din țara natală: "A fost visul meu"
06/07/2021 LA 09:17
"Sunt extrem de fericit pentru Haie, că s-au vândut cele 100.000 de bilete. Vreau doar să le mulțumesc tuturor oamenilor și companiilor care ne-au ajutat. Odată ce totul va fi un pic mai calm, voi discuta cu clubul pentru a vedea cum va continua această poveste. Orice s-ar întâmpla: aștept cu nerăbdare să fiu jucătorul lui Haie.", a declarat Podolski, citat de site-ul givemesport.com.
https://i.eurosport.com/2019/10/13/2695594.jpg

Lukas Podolski, pe urmele lui Petr Cech

Lukas Podoslki nu ar fi primul fotbalist important care devine profesionist într-un alt sport. În urmă cu un an, Petr Cech s-a alăturat echipei britanice de hochei pe gheață Guildford Phoenix. De asemenea, Paolo Maldini a reușit să se califice la un turneu profesionist de tenis în 2017, la vârsta de 42 de ani.
Andre Villas Boas, actualul antrenor al lui Olympique Marseille, este un alt nume important din fotbal care a practicat cu succes un alt sport. Portughezul și-a demonstrat măiestria în sporturile cu motor în urmă cu ceva vreme.
Lukas Podoslki a început fotbalul la FC Koln, echipă la care a jucat în 2 rânduri; 2003-2006 și 2009-2012. Între aceste 2 perioade la clubul său de suflet, Podolski a evoluat pentru Bayern Munchen. În 2012 a plecat la Arsenal, unde a stat alți 3 ani, fiind împrumutat în ultimele 6 luni la Inter.
În vara lui 2015, atacantul a semnat cu Galatasaray, iar în 2017 a plecat în Japonia, la Vissel Kobe. La începutul acestui an, atacantul de 35 de ani a revenit în Turcia, semnând pentru Antalyaspor, formație la care va evolua cel puțin până în vara anului viitor.
Între 2004 și 2017, Lukas Podolski a fost o piesă de bază în naționala Germaniei, pentru care a bifat 130 de selecții, reușind să marcheze de 49 de ori și alături de care a devenit campion mondial în 2014.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM 14 MINUTE
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 11 ORE