Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a decis să participe la un meci de hochei pe gheaţă, în plină pandemie de coronavirus. Meciul de hochei disputat la Minsk contra unei formaţii din regiunea Grodno a fost câştigat de echipa prezidenţială. Declarațiile ulterioare, date în presa locală, au ajuns în Vestul Europei, jurnaliștii a prestigioase publicații catalogând discursul drept unul excentric și iresponsabil, în contextul pandemiei care face tot mai multe victime în cele mai multe țări de pe bătrânul continent.
"Nu există niciun virus aici. Ai văzut vreunul zburând pe aici? E ca într-un frigider aici. Sportul, în special gheaţa, este cel mai bun remediu împotriva virusului", a spus Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, potrivit The Guardian.
În Belarus, restaurentele continuă să funcţioneze normal, la fel ca activităţile sportive. Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care continuă să se dispute, chiar şi cu suporteri în tribune.
Bundesliga
Borussia Dortmund a anunțat că se desparte de antrenorul Marco Rose
ACUM 11 MINUTE
Lukaşenko a afirmat recent că pandemia de coronavirus este "o psihoză" şi nu ar trebui să existe panică, iar închiderea graniţelor este un "lucru stupid", deoarece "panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine". El i-a încurajat pe cetăţeni să îşi desfăşoare la fel ca până acum activităţile obişnuite și a mai afirmat că va învinge pandemia de coronavirus cu tractorul.
În Belarus au fost confirmate oficial doar 94 de cazuri de infectare cu COVID-19, însă nicio persoană nu a decedat.

Fotbaliștii se tem de coronavirus, dar nu fac front comun din rațiuni financiare

Ieri a avut loc chiar derby-ului Capitalei, dintre FC Minsk și Dinamo Minsk, câștigat de gazde, scor 3-2. În ciuda problemelor resimțite de celelalte țări europene, suporterii din Belarus n-au avut nicio problemă și au umplut stadionul, ca într-o zi de derby obișnuită. Aproximativ 3.000 de spectatori au fost prezenți în tribune, umplând la arena la capacitate maximă.
L'Equipe a vrut să afle de ce jucătorii nu fac front comun împotriva disputării partidelor, în condițiile în care ei sunt printre cei mai expuși, lucru demonstrat de situația existentă în Italia, după Atalanta - Valencia. Sub protecția anonimatului, un fotbalist care joacă în Belarus a explicat că banii sunt mult mai importanți, în contextul în care primele de meci sunt de cele mai multe ori mai mari decât salariile anuale. Evident, e vorba de o atitudine pe care mulți o consideră iresponsabilă, dar e greu să judecăm din exterior.
"De multe ori, primele de meci sunt mai mari decât salariile lunare fixe, în medie de o mie de dolari. Iar jucătorii contează pe aceste sume. Unii nu-și pot gestiona banii și rămân fără ei la o săptămână de la plată. Când ai o asemenea mentalitate, chiar dacă ți se spune că te așteaptă moartea afară, joci", a spus fotbalistul, potrivit L'Equipe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Florentino Perez are în vedere trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 31 MINUTE
Romanian Liga I
CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1! FRF, dată în judecată
ACUM 39 MINUTE