Sacrificarea degetului

Cu o zi înainte de mult așteptatul derby din 1990 dintre Newells și Rosario Central Bielsa a avut o discuție cu adolescentul Fernando Gamboa pe care l-a întrebat cât de multe își dorește să câștige meciul. Tânărul a răspuns cu mare entuziasm, însă Bielsa nu a fost convins. Așa că l-a întrebat pe Gamboa dacă ar fi dispus să-și taie un deget dacă asta ar însemna că victoria este asigurată.
Fundașul neexperimentat a răspuns că dacă și-ar tăia un deget pentru a asigura o victorie la fiecare derby, ar rămâne în curând fără mână. Așa că Bielsa i-a spus că nu înțelege ce înseamnă să îți dorești cu adevărat o victorie. A doua zi, Gamboa a înscris primul gol în victoria echipei sale cu 4-3.
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM 2 ORE

Bielsa a locuit la o mânăstire timp de trei luni

După ce a demisionat din postura de antrenor al Argentinei în 2004, Bielsa a hotărât să locuiască la o mânăstire timp de trei luni, fără televizor sau telefon. Acolo a citit și a reflectat asupra responsabilității sale pentru eșecul de la naționala Argentinei. La scurt timp s-a retras la ferma sa unde a continuat să trăiască timp de trei ani. În această perioadă petrecută de parte de sportul pe care îl iubește, a studiat intens fotbalul pentru a deveni mai bun.

Spionul Marcelo Bielsa

Mai recent, Bielsa a fost în centrul atenției din cauza ”Spygate”, un mare scandal din sezonul 2018/2019. Bielsa a trimis angajați ai clubului Leeds pentru a spiona sesiunile de antrenament ale viitorilor adversari.
Deși nu a încălcat regulile, clubul a fost amendat cu 200.000 de lire pentru că nu a acționat ”conform bunelor moravuri” față de celelalte cluburi din Champions League. Totul a culminat cu o conferință de presă memorabilă în care Bielsa și-a dezvăluit toate metodele sale de pregătire, arătând astfel câtă atenție acordă chiar și celor mai mici detalii.

Lecția de fair play

În contrast cu acest incident a fost momentul în care Leeds și Bielsa au primit premiul FIFA pentru fair play după ce Leeds i-a lăsat pe cei de la Aston Villa să marcheze.
Matheusz Klich deschisese scorul pentru Leeds profitând de faptul că Jonathan Kodijia era la pământ, accidentat. Imediat după Bielsa le-a transmis jucătorilor să îi lase pe adversari să marcheze.

Pochettino a fost vizitat de Bielsa la toiul nopții


Un moment crucial pentru Mauricio Pochettino a fost vizita făcută în toiul nopții de Marcelo Bielsa. Pochettino dormea iar Bielsa a rugat-o pe mama sa ia pătura de pe el pentru a vedea dacă are ”picioare de fotbalist”. La scurt timp Mauricio Pochettino a semnat cu Newells Old Boys și a jucat pentru naționala Argentinei sub comanda lui Bielsa.
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818725.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 5 ORE