articol de Alex Ivan
Wayne Rooney a vorbit despre cât de aproape a fost să ajungă în La Liga în anul 2010. Acesta i-a șocat pe fanii “Diavolilor Roșii” când a cerut să fie lăsat să plece de pe Old Trafford, iar rivalii din Premier League și celelalte cluburi de top ale Europei au intrat în alertă. Rooney a recunoscut că, cel puțin pentru câteva zile, s-a imaginat jucând în sistemul lui Guardiola, la FC Barcelona.

Rooney, impresionat de Barcelona lui Guardiola

Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 2 ORE
“Îmi amintesc cum mă imaginam jucând în acea echipă a Barcelonei, alături de Messi, Xavi, Iniesta și Busquets. La acea vreme, Messi nu evolua ca acum în rolul de număr 9, era folosit în bandă. Am considerat că m-aș fi integrat perfect la Barcelona. Puteam să cobor pentru a primi balonul și apoi să-l transmit în profunzime în spatele defensivei adverse. M-am gândit ceva vreme la acest lucru’, a afirmat Wayne Rooney pentru United Podcast.
Rooney a adăugat că dintre rivalii din Premier League, Chelsea și Manchester City erau principalele candidate la semnătura sa.
“Cred că speculațiile despre faptul că Mourinho și Chelsea mă doreau în echipa lor erau cât se poate de adevărate. Apoi s-a scris și despre posibilitatea ca aș putea ajunge la Manchester City, dar asta nu a reprezentat niciodată o opțiune pentru mine. Celelalte trei variante, Barcelona, Real și Chelsea, erau mult mai realiste”, a adăugat Rooney.
Rooney a decis atunci să rămână la Manchester United. Și-a prelungit înțelegerea pe Old Trafford și a rămas la club până în 2017, colaborând în cele din urmă cu Mourinho la United. Acesta s-a alăturat ulterior echipei unde a crescut, Everton.

Rooney, despre relația cu Sir Alex Ferguson

Cel mai bun marcator din istoria lui Manchester United a subliniat că Sir Alex Ferguson a fost cel care l-a convins să rămână pe Old Trafford. Rooney a vorbit despre relația pe care a avut-o cu legendarul antrenor scoțian și despre faptul că, în ciuda succesului pe care l-au cunoscut împreună, englezul a fost dezamăgit de felul cum Sir Alex a abordat finalele de Champions League din 2009 și 2011.
“Am pierdut două finale de Champions League încercând să ne duelăm de la egal la egal cu Barcelona lui Pep Guardiola. Am încercat să facem un pressing avansat, iar acest lucru ne-a costat victoria în ambele partide. Îmi amintesc că Sir Alex ne spunea că vom avea o abordare ofensivă deoarece suntem Manchester United, iar asta face parte din filosofia clubului. Cred că toți jucătorii, în adâncul lor, știau că abordarea aceasta este greșită. Am abandonat maniera prin care am reușit să învingem Barcelona în acea semifinală din 2008”, a spus Wayne Rooney pentru Sunday Times.
Rooney a avut în rest doar cuvinte de laudă la adresa fostului său antrenor și a subliniat că Alex Ferguson a avut o influență imensă asupra carierei sale. Împreună, cei doi au cucerit cinci titluri în Premier League și trofeul UEFA Champions League în 2008.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 2 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 2 ORE