Bogdan Lobonț a fost numit selecționer al naționalei de fotbal U20 a României. Astăzi, fostul portar a făcut primele declarații în cadrul unei conferințe de presă.
Lobonț, care s-a arătat emoționat de oportunitatea primită, a spus că abia așteaptă să îi cunoască pe jucătorii săi, vorbind despre planurile sale din următoarea perioadă, până la primele meciuri ale echipei.
"Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
ACUM O ORĂ
Prima acțiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, și apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare. Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători pentru naționala U21 și pentru naționala mare.
Emoții sunt. Cred că toți am avut aceeași experiență din punct de vedere al emoțiilor. Abia aștept să-i cunosc pe băieți, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea.
Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc și cu mai mare atenție fondul de jucători tineri, eligibili pentr U21, U20, U19. Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere", a declarat Bogdan Lobonț, la conferința de presă.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199155.png

"Nu sunt nici constructor, nici zidar!"

Noul selecționer al naționalei U20 a României a vorbit și despre obiectivele sale, spunând că nu-și dorește să facă nicio reconstrucție a echipei, planul său fiind de fapt acela de a-i ajuta pe jucătorii de la U19 să facă trecerea în lotul de tineret.
"Eu, să fac o reconstrucție? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 și trebuie să facă pasul spre U21.
Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători.
Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federației pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puțin, ținând cont și de background-ul pe care l-am avut ca și jucător pentru echipa națională. A fost foarte ușor de negociat. Sunt convins că au fost și alte nume pe listă", a adăugat Lobonț.
Primele meciuri ale naționalei U20 a României sunt programate în această toamnă. Programul echipei lui Lobonț:
  • 2 septembrie: România U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – România U20
  • 7 octombrie: România U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – România U20
  • 11 noiembrie: România U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – România U20
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Cupa Mondială FIFA
Messi și Lewandowski, un an de relație tensionată. Istoricul conflictului dintre cei doi
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Istorie la Cupa Mondială din Qatar! O brigadă feminină va conduce meciul Germania - Costa Rica
ACUM 2 ORE