Articol scris de Romeo Ene
Fostul selecţioner al "pumelor" şi-a început discursul despre situaţia lui Messi din ultimele luni și a admis că fotbalistul nu se află într-o situație ideală.
"Nu este plăcut ceea ce se întâmplă cu Messi la Barcelona. În vară luase decizia de a pleca, părea că nimic nu îl va întoarce din drum. Până la urmă, s-a dovedit că a fost mai bine că a rămas la echipă. Este dificil să discutăm despre problemele interne, trebuie să fii acolo, în interior. Fiecare club are o situaţie specială", a spus tehnicianul pentru Mundo Deportivo.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Final de ciclu pentru Barcelona

Pentru a înţelege motivele care l-au făcut pe Messi să-şi dorească să părăsească Barcelona vara trecută, Pekerman explică: "El reprezintă un simbol, o emblemă, sau cum spunea Guardiola, "cireaşa de pe tort" a unei generaţii care ne-a încântat timp de un deceniu. Ca orice ciclu normal, se va încheia la un moment dat, iar momentul acela pare că a venit. Sunt convins că este un moment dificil pentru Lionel, pentru familia sa. Sper că se va ajunge la o înţelegere şi el va continua la Barcelona. Fizic mai poate duce, mai are multe de oferit".
Fostul selecţioner al Argentinei şi Columbiei crede că Messi ştie cel mai bine ce are de făcut pe viitor: "E greu de zis. Nu poate nimeni să decidă în locul tău. Fiecare trebuie să se ghideze după anumite aspecte şi să ia cea mai bună decizie la momentul respectiv pentru sine însuşi. Aşa am reuşit să-l "fur" din Spania (n.r. ibericii voiau ca Messi să evolueze pentru Furia Roja)".

Messi i-a dedicat un "Balon de Aur" lui Peckerman

Jucătorul argentinian a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul său selecţioner, căruia i-a dedicat un "Balon de Aur". José a rămas impresionat de acest aspect şi s-a bucurat foarte mult pentru reuşita lui Messi. "Sunt lucruri foarte personale. Ceea ce a făcut el m-a sensibilizat foarte tare. Uneori suntem atât de conectaţi la viaţa de zi cu zi, încât uităm să ne bucurăm de ea. Pentru mine a fost ceva extraordinar", a continuat Pekerman.
Chestionat încă o dată în legătură cu viitorul lui Messi, Pekerman a declarat că "Lionel trebuie să fie într-un loc în care să rămână activ, competitiv. Trebuie să aibă o motivaţie. Cu siguranţă, echipa naţională va reprezenta întotdeauna o provocare pentru el. Este esenţial pentru el să obţină rezultate favorabile atât cu Barcelona, cât şi cu Argentina. Sper să ia cea mai bună decizie pentru el".
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51