Maicon a evoluat 6 sezoane la Inter, perioadă în care a cucerit 11 trofee, printre care se numără 4 titluri în Serie A și o Ligă a Campionilor. Fundașul a petrecut 3 ani și la AS Roma, înainte să revină în Brazilia.
Fundașul cu 76 de selecții la naționala Braziliei joacă în prezent în ligile inferioare din țara natală.
În ciuda vârstei înaintate, o echipă din Italia își dorește enorm să-l transfere pe Maicon. Este vorba despre micuța Sona, din liga a 4-a.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială s-a încheiat pentru Istvan Kovacs! Decizia FIFA înaintea sferturilor de finală
ACUM 6 MINUTE
Oficialii formației din Verona îl apreciază foarte mult pe Maicon pentru realizările sale din Italia și se vor folosi de această legătură puternică a brazilianului cu țara lor pentru a-l transfera.

Maicon ar putea reveni în Italia, la 39 de ani

Claudio Ferrarese, directorul sportiv al celor de la Sona, a confirmat zvonurile și s-a arătat extrem de optimist în contextul mutării:
"Este adevărat! Negocierile au început cu ajutorul unor colaboratori din Brazilia. Muncim de o lună și jumătate la acest transfer, încă nu l-am finalizat. Maicon se află într-o formă fizică foarte bună și își dorește să joace în continuare.
Vrea să revină în Italia, mai ales că are niște afaceri în Milano. Ar putea să locuiască în Verona, ca să joace la echipa noastră. Ar fi un vis!", a spus Ferrarese, citat de cotidianul AS.
De-a lungul carierei, Maicon a mai evoluat la Cruzeiro, Monaco, Inter, Manchester City, Roma, Avai, Criciuma și Villa Nova. Per total, fundașul a cucerit 19 trofee, cu tot cu cele 4 de la echipa națională (2 Copa America și 2 Cupe ale Confederațiilor).
Maicon a adunat 76 de selecții pentru Selecao, reușind să înscrie 7 goluri.
Cupa Mondială FIFA
Un gigant de 203 cm pentru a-l opri pe Messi: "Sunt pregătit"
ACUM 26 MINUTE
Romanian Liga I
FCSB renunță definitiv la Cupă! Cum va aborda meciul cu FC Botoșani, deși e obligată să câștige
ACUM O ORĂ