Cea mai importantă competiție de fotbal din America de Nord, Major League Soccer este un campionat înființat în anul 1993, având un sistem specific Statelor Unite ale Americii, cu sezon regulat și play-off pentru a desemna câștigătoarea. Campionatul începe în luna martie și se termină la finele anului, în decembrie.
Echipele sunt împărțite în două conferințe: Est și Vest. În conferința de Vest sunt 12 echipe, iar în cea din Est doar 11. Primele două formații din fiecare conferință merg direct în faza sferturilor de finală, în timp ce echipele de pe locurile 3-6 vor trebui să joace un tur suplimentar. Play-off-ul și finala se joacă în sistemul tur-retur.
Astfel, după 34 de etape, din conferința de Vest merg în sferturi Sporting Kansas City și Seattle Sounders, iar din Est New York Red Bulls și Atlanta United. Celelalte formații calificate în play-off sunt Los Angeles FC, FC Dallas, Portland Timbers, Real Salt Lake (toate din Est) și New York City, D.C United, Columbus Crew, Philadelphia Union (toate din Vest).
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
ACUM 4 ORE
Cel mai bun marcator al sezonului regulat a fost venezueleanul Joseph Martinez (Atlanta), cu 31 de goluri. Martinez a fost secondat de Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), cu 22 de goluri, iar pe trei a fost Bradley Wright-Philips (New York Red Bulls), cu 20 de goluri.
Partidele din optimile competiției sunt: Los Angeles FC v Real Salt Lake, FC Dallas v Portland Timbers, New York City v Philadelphia Union și D.C United v Columbus Crew.
Deși pe Zlatan nu-l vom regăsi în play-off, ne așteptăm la un spectacol garantat din partea lui Wayne Rooney (D.C United), Martinez (Atlanta) sau David Villa (New York City). Cele mai importante partide din play-off-ul MLS vor fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 2.
Primele confruntările transmise pe Eurosport:
Joi, 1 noiembrie, ora 1:00 - New York City v Philadelphia - Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Vineri, 2 noiembrie, ora 2:00 - D.C United v Columbus Crew - Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Premier League
Îl pierde Liverpool pe Mo Salah? Clubul, "nepregătit" pentru cerințele salariale ale egipteanului
ACUM 6 ORE
Africa Cup of Nations
Mo Salah ține Egipt în viață la Cupa Africii pe Națiuni. Nigeria s-a calificat în optimi
ACUM 13 ORE