A doua fază a play-off-ului MLS a debutat cu „sferturile de finală”, și a constat în disputarea a patru meciuri, două în conferința de Vest și două în conferința de Est. Fiecare meci s-a disputat în dublă manșă, iar câștigătoarele s-au calificat în finalele celor două conferințe.
În Est, principala favorită după sezonul regulat, Atlanta United a avut o dublă extrem de interesantă, contra lui New York City, formație la care evoluează David Villa. Turul din metropola americană s-a încheiat cu victoria Atlantei, 1-0, unica reușită aparținându-i lui Eric Remedi. Returul a fost și mai ușor pentru Atlanta, care s-a impus cu un categoric 3-1, venezueleanul Joseph Martinez, golgheterul sezonului regulat, marcând o dublă. Cu scorul general de 4-1, Atlanta a mers mai departe.
Adversara lor va fi o altă grupare din New York. Cei de la Red Bulls au jucat cu Columbus Crew în deplasare, gazdele impunându-se cu 1-0 prin golul lui Gyasi Zardes. La retur însă, New York a câștigat cu un categoric 3-0, austriacul Daniel Royer, fost jucător în Europa la Koln sau Hannover, înscriind o dublă. A fost 3-1 per total pentru Red Bulls.
Premier League
Cum afectează nenumăratele amânări din Premier League fotbalul englez și obiectivele echipelor
ACUM O ORĂ
În Vest am avut parte de partide mult mai disputate. Primul meci a avut loc între Real Salt Lake și Sporting Kansas City. În tur, pe terenul lui Salt Lake, partida s-a încheiat la egalitate, 1-1. La retur, cei de la Sporting Kansas au făcut unul din cele mai bune meciuri ale sezonului, câștigând la capătul celor 90 de minute cu 4-2, cel mai bun jucător al lor fiind maghiarul Daniel Salloi. Kansas a trecut mai departe cu scorul general de 5-3.
Ultima dublă manșă din această fază s-a dat între Portland Timbers și Seattle Sounders. „Pădurarii” i-au învins pe cei de la Seattle cu 2-1 pe teren propriu, dar la retur a avut loc una din cele mai spectaculoase partide din play-off. Seattle s-a impus în timpul regulamentar cu 2-1, Raul Ruidiaz marcând în al treilea minut de prelungire. După 120 de minute, scorul a fost 3-2 pentru Seattle, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. Gazdele au ratat două penalty-uri, iar pentru Portland golul decisiv a fost înscris de columbianul Dairon Asprilla. Astfel, Portland s-a calificat mai departe după 3-3 la general și 4-2 la loviturile de departajare.
Cele două finale de conferință din acest an sunt: Atlanta United v New York Red Bulls și Sporting Kansas City v Portland Timbers. Ambele partide vor fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD.
Programul transmisiunilor:
Luni, 26 noiembrie, 00:00 - Atlanta United v New York Red Bulls, Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Luni, 26 noiembrie, 02:00 - Portland Timbers v Sporting Kansas City, Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Vineri, 30 noiembrie, 02:00 - New York Red Bulls v Atlanta United, Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Vineri, 30 noiembrie, 04:30 - Sporting Kansas City v Portland Timbers, Eurosport 1 și Eurosport 1 HD
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
ACUM 2 ORE
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 3 ORE