Adrian Mutu a făcut 4 schimbări în echipa de start a României față de meciul din Finlanda: Chindriș, Opruț, Casap și Costache au fost titulari în detrimentul lui Pașcanu, Boboc, Ciobanu și Ganea.
Tinerii jucători români și-au făcut meciul ușor încă din minutul 6 când Denis Man a scăpat spre poarta adversă și după ce a întors frumos un adversar, a înscris cu un șut plasat la colțul lung. România a continuat să domine autoritar, iar în minutul 40 Man și Mihăilă au combinat excelent, iar olteanul a fost faultat în careu și arbitrul a dictat penalty. Ionuț Costache a transformat cu siguranță și România a intrat la pauză cu un avantaj de 2 goluri.
Repriza secundă a început în aceeași notă de dominare a băiețolor noștri, diferența de valoare dintre cele 2 echipe fiind evidentă. În minutul 65 Ciobanu a trimis un trasor de la 25 metri, dar mingea a lovit transversala. Costache a mai ratat o mare ocazie în minutul 70 când voleul său a trecut de puțin pe lângă poarta gazdelor. Până la urmă s-a făcut 3-0 în minutul 83, când jucătorul celor de la FC Botoșani, Denis Haruț a înscris după un corner executat de coechipierul său, Alexandru Cîmpanu.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
S-a terminat 3-0 și naționala de tineret a mai făcut un pas către turneul final de anul viitor, iar Adrian Mutu are un început excelent de mandat, cu 2 victorii în 2 meciuri.
Prin această victorie România are 16 puncte în clasament și este în continuare pe poziția secundă a grupei, la 3 puncte în spatele Danemarcei, care s-a impus la limită în deplasarea din Iralanda de Nord, scor 1-0. În cea de-a 3-a partidă din grupă Ucraina a învins în Finlanda cu 2-0, ceea ce face ca reprezentativa noastră să fie aproape sigură de locul secund la finalul preliminariilor.

Calcule pentru calificarea la Euro 2021

România are în continuare șanse de a termina grupa pe primul loc, dar are nevoie de un parcurs perfect pe acest final de campanie, inclusiv o victorie în ultimul meci contra Danemarcei. Chiar dacă va termina pe poziția secundă, România are mari șanse să prindă un loc la turneul final din Ungaria și Slovenia, întrucât cele mai bune 5 echipe clasate pe locurile 2 din cele 9 grupe vor obține biletele pentru Euro, în funcție de punctaj. În clasamentul formațiilor clasate în acest moment pe locul 2 în cele 9 grupe, România este a doua, cu mențiunea că nu toatre formațiile din acest clasament au disputat 7 partide la fel ca naționala noastră.
De asemenea, pentru această ierarhie rezultatul din această seară nu va conta, întrucât aproape sigur Malta va termina pe ultimul loc, iar rezultatatele cu ultima clasată nu vor fi luate în considerare pentru că există o grupă în care sunt doar 5 formații.
Următoarele partide ale naționalei de tineret vor avea loc pe 9, respectiv 13 octombrie, când micii tricolori vor întâlni Ucraina în deplasare și Malta pe teren propriu. Ultimul meci al acestei campanii va fi acasă, contra Danemarcei, în luna noiembrie.

Meciurile rămase de disputat în grupa României

  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26