În 2016, Sakho juca pentru Liverpool și a fost testat pozitiv la Higenamină în cadrul unui test antidoping la care a fost supus după un meci cu Manchester United din Europa League.
Fundașul a fost suspendat provizoriu pentru 30 de zile, iar WADA l-a acuzat public pe Sakho în cadrul a 2 conferințe de presă în acea perioadă. Ulterior, UEFA l-a declarat nevinovat pe fotbalist, substanța respectivă nefiind stipulată pe lista celor interzise în fotbal. De altfel, UEFA a criticat public WADA pentru lipsa de claritate în privința substanțelor interzise.
Sakho a dat WADA în judecată, cerând daune morale pentru ceea ce i s-a întâmplat din cauza acelei decizii, care s-a dovedit a fi una greșită în cele din urmă. Francezul a invocat în proces că a pierdut finala Europa League din 2016, iar cariera sa la Liverpool s-a încheiat din cauza acelui episod. De asemenea, fundașul consideră ar fi fost convocat la naționala Franței pentru EURO 2016, dacă nu ar fi avut loc acel eveniment nefericit.
Premier League
Arsenal - Liverpool, de la 22:15 (Eurosport 1). Cele două formaţii au cheltuit sume comparabile
16/03/2022 LA 12:37

WADA și-a cerut scuze public în fața lui Sakho

În cursul zilei de astăzi procesul dintre Sakho și WADA s-a încheiat, iar fotbalistul a avut câștig de cauză. Ca urmare, WADA a fost obligată să își ceară scuze public și să îi plătească acestuia compensații financiare, suma fiind una confidențială. Chiar și așa, The Telegraph scrie că aceasta este una substanțială, fiind probabil egală cu pretențiile francezului, adică 13 milioane de £.
"WADA își retrage acuzațiile și își cere scuze pentru declarațiile defăimătoare formulate în prima declarație și în a doua declarație de presă. WADA acceptă că nu ar fi trebuit să facă acuzațiile defăimătoare pe care le-a făcut în prima și în a doua declarație de presă, având în vedere că dl Sakho a fost achitat de UEFA. WADA acceptă faptul că dl Sakho nu a încălcat Regulamentul antidoping UEFA, nu a înșelat, nu a intenționat să obțină niciun avantaj și a acționat cu bună-credință.", a fost comunicatul celor de la WADA după încheierea procesului.
De asemenea, WADA s-a angajat să-i plătească fotbalistului compensații financiare: "WADA regretă acuzațiile defăimătoare, care au pătat reputația dlui Sakho, precum și suferința cauzată acestuia. Pentru a indica sinceritatea acestor scuze, WADA a convenit să-i plătească domnului Sakho o sumă substanțială ca daune. WADA a acceptat, de asemenea."
Mamadou Sakho a jucat la Liverpool între 2013 și 2017, el ajungând pe Anfield de la PSG pentru suma de 20 de milioane de €. După incidentul cu dopajul din 2016, dar și după unele acte de indisciplină despre care presa a scris în acea perioadă, Sakho a fost împrumutat mai întâi, iar apoi cedat definitiv la Crystal Palace, club la care evoluează și în prezent.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Fotbal
Ce sume pot pune la bătaie pe transferuri granzii Angliei pentru a respecta fair-playul financiar
12/11/2021 LA 12:48
Premier League
Curățenie la Liverpool! După Shaqiri, Klopp renunță la alți 4 jucători
23/08/2021 LA 08:44