Roberto Mancini a trecut în 2021 de la extaz la agonie în numai câteva luni. În vara anului trecut, antrenorul conducea Italia către titlul european, dar în toamnă Squadra Azzurra a dezamăgit și a ratat calificarea directă la Cupa Mondială din acest an.
Italia a terminat pe locul doi în grupa preliminară, în spatele Elveției, dar are șansa să ajungă în Qatar prin intermediul barajului. În martie, campionii europeni vor juca un prim meci cu Macedonia de Nord, acasă, iar în cazul unei victorii vor lupta pentru biletele la Mondial cu învingătoarea partidei Portugalia - Turcia, în deplasare.
Deși probabilitatea unui duel cu Portugalia este foarte mare, Roberto Mancini a fost mereu încrezător că echipa sa va obține calificarea și va evita astfel absența pentru a 2-a oară consecutiv de la competiția supremă a fotbalului mondial (Italia nu a participat nici în 2018, după ce a fost învinsă la baraj de Suedia).
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
Citește și:

Mancini a visat că Italia va câștiga Campionatul Mondial din Qatar

Într-un interviu acordat pentru revista Sportweek, Mancini și-a arătat încă o dată încrederea că azurrii vor fi la Mondial și a povestit un episod amuzant. Selecționerul a dezvăluit că a visat că Italia va câștiga Campionatului Mondial, după o victorie cu Brazilia în finală, printr-un gol marcat de Jorginho din penalty.
"Ceea ce am făcut în timpul verii nu a fost întâmplător (n.r. câștigarea EURO), așa că trebuie să credem în calificare și să dăm totul. Am visat că vom câștiga Cupa Mondială după o finală împotriva Braziliei, datorită unui penalty transformatde Jorginho", a spus Mancini, citat de football-italia.net.
Jorginho ar fi putut duce Italia direct la Mondial, dar mijlocașul lui Chelsea a ratat câte un penalty în fiecare din duelurile cu Elveția din preliminarii. În meciul de pe Olimpico, ratarea a venit în minutul 90, la scorul de 1-1, astfel că un gol atunci ar fi însemnat în proporție de 99% o calificare.
Mancini a menționat că nu este supărat pe Jorginho, amintind că un gol al său din penalty a dus Italia în finala de la EURO 2020: "Am văzut că a marcat două goluri din penalty împotriva lui Aston Villa și are șase la rând după meciul cu Elveția, dar nu sunt supărat pe el. Ne-a adus în finala împotriva Angliei. Poate că vom câștiga finala Campionatului Mondial cu penalty-ul lui. Cine știe…".
Jorginho s-a născut în Brazilia, dar are un pașaport italian. Anul trecut, agentul său a dezvăluit că mijlocașul lui Chelsea a respins în trecut o convocare la naționala Brazilia, astfel că dacă scenariul visat de Mancini va deveni realitate, evenimentul ar fi unul unic în istoria fotbalului.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Premier League
Variantă surprizătoare pentru postul de manager la Manchester United: "Este mai bun decât ten Hag"
26/03/2022 LA 07:43