Liber de contract din luna iulie a anului trecut, Mandzukic nu a dus lipsă de oferte, însă a ales în final varianta AC Milan, acolo unde va face echipă cu un alt veteran, Zlatan Ibrahimovic. Pe lângă experimentații Mandzukic și Ibrahimovic, antrenorul Stefano Pioli îi mai are în lot pe tinerii atacanți Rafael Leao (21 de ani) și Lorenzo Colombo (18 ani).
După patru titluri în Serie A, toate cucerite alături de Juventus, Mandzukic poate obține acest trofeu și cu AC Milan. Gruparea de pe San Siro ocupă primul loc după 18 etape, cu 43 de puncte, la trei lungimi în fața rivalei Inter Milano. După ce a semnat cu liderul din Serie A un contract valabil până la sfârșitul acestui sezon, Mandzukic a susținut și prima conferință de presă la Milan.

Mario Mandzukic, "războinic" după ce a semnat cu AC Milan

Serie A
Roma - Napoli 0-0. Primul pas greșit în Serie A pentru formația lui Spalletti
24/10/2021 LA 18:40
Mario Mandzukic se declară pregătit pentru o nouă provocare la 34 de ani în Serie A și spune că îi "este foame" de rezultate: "Milan este un club istoric care-mi satisface ambițiile. Cu toții știm ce reprezintă, am muncit pe brânci ca să merit să fiu sunat de un club ca acesta. Sunt mereu pregătit, m-am antrenat ca un nebun în utlma vreme și oricine e apropiat de mine știe că sunt 100% pregătit pentru o nouă experiență, pentru noi trofee. Milan nu trebuie să se îngrijoreze în privința mea.
Pe Ibra îl urmăresc încă de când eram foarte tânăr, fac asta și acum și sunt fericit să evoluez în aceeași echipă cu el. Amândurora ne este foame de victorii, el e un animal, iar eu voi fi la fel, cel puțin asta voi încerca mereu, pentru a face treabă bună împreună pentru acest minunat club. Un club ca Milan are obiective și ambiții incredibile, eu sunt obișnuit cu asta, nu-mi creează nicio problemă. Din acest motiv jucăm fotbal, ca să fim cei mai buni", a spus Mandukic la prima conferință de presă susținută din postura de jucător al Milanului.
Mandzukic, care va purta tricoul cu numărul 9 la AC Milan, se întoarce în Serie A după o pauză de un an. În ianuarie 2020 pleca de la Juventus, la capătul a patru sezoane și jumătate, și semna cu formația Al Duhail, din Qatar, unde rămânea doar șase luni. Mandzukic a evoluat de-a lungul carierei la echipe ca NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Juventus și Al Duhail.
Serie A
Ibrahimovic i-a "dat" gol lui Ciprian Tătărușanu. Meci cu " de toate" pe Renato Dall'Ara
23/10/2021 LA 21:02
Liga Campionilor UEFA
Tătărușanu, titular în Champions League pentru Milan! Ce a spus Pioli înaintea meciului cu FC Porto
19/10/2021 LA 11:55