Liber de contract din luna iulie a anului trecut, Mandzukic nu a dus lipsă de oferte, însă a ales în final varianta AC Milan, acolo unde va face echipă cu un alt veteran, Zlatan Ibrahimovic. Pe lângă experimentații Mandzukic și Ibrahimovic, antrenorul Stefano Pioli îi mai are în lot pe tinerii atacanți Rafael Leao (21 de ani) și Lorenzo Colombo (18 ani).
După patru titluri în Serie A, toate cucerite alături de Juventus, Mandzukic poate obține acest trofeu și cu AC Milan. Gruparea de pe San Siro ocupă primul loc după 18 etape, cu 43 de puncte, la trei lungimi în fața rivalei Inter Milano. După ce a semnat cu liderul din Serie A un contract valabil până la sfârșitul acestui sezon, Mandzukic a susținut și prima conferință de presă la Milan.

Mario Mandzukic, "războinic" după ce a semnat cu AC Milan

Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15
Mario Mandzukic se declară pregătit pentru o nouă provocare la 34 de ani în Serie A și spune că îi "este foame" de rezultate: "Milan este un club istoric care-mi satisface ambițiile. Cu toții știm ce reprezintă, am muncit pe brânci ca să merit să fiu sunat de un club ca acesta. Sunt mereu pregătit, m-am antrenat ca un nebun în utlma vreme și oricine e apropiat de mine știe că sunt 100% pregătit pentru o nouă experiență, pentru noi trofee. Milan nu trebuie să se îngrijoreze în privința mea.
Pe Ibra îl urmăresc încă de când eram foarte tânăr, fac asta și acum și sunt fericit să evoluez în aceeași echipă cu el. Amândurora ne este foame de victorii, el e un animal, iar eu voi fi la fel, cel puțin asta voi încerca mereu, pentru a face treabă bună împreună pentru acest minunat club. Un club ca Milan are obiective și ambiții incredibile, eu sunt obișnuit cu asta, nu-mi creează nicio problemă. Din acest motiv jucăm fotbal, ca să fim cei mai buni", a spus Mandukic la prima conferință de presă susținută din postura de jucător al Milanului.
Mandzukic, care va purta tricoul cu numărul 9 la AC Milan, se întoarce în Serie A după o pauză de un an. În ianuarie 2020 pleca de la Juventus, la capătul a patru sezoane și jumătate, și semna cu formația Al Duhail, din Qatar, unde rămânea doar șase luni. Mandzukic a evoluat de-a lungul carierei la echipe ca NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Juventus și Al Duhail.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12