Într-un interviu pentru France Football, Manuel Neuer a vorbit despre contracandidații săi la trofeul Yashin, acordat în premieră celui mai bun portar din lume la gala la care se va acorda și Balonul de Aur.
Alisson de la Liverpool și Ederson de la Manchester City sunt portari compleți. S-au adaptat perfect la jocul modern și sunt excelenți cu ambele picioare. Îmi plac amândoi. Au consistență și fac rar greșeli.
Sunt printre cei mai buni din lume, alături de Hugo Lloris, cel care e mai aproape de generația mea și care a avut un an grozav cu Tottenham, ajungând până în finala Champions League. Lloris și cu mine avem multe puncte în comun în ceea ce privește carierele, ambii fiind căpitani atât la club, cât și la națională. Este o persoană pe care o apreciez foarte mult" a spus Manuel Neuer.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

Neuer, despre conflictul de la naționala Germaniei cu Ter Stegen

Neuer a vorbit și despre situația de la naționala Germaniei după ce Ter Stegen a vorbit public despre nemulțumirea de a fi rezerva lui Neuer. "Nu este ceva nou, mereu a fost așa. Când am ajuns eu la echipa națională eram numărul 2 după Rene Adler. El s-a accidentat pe termen lung și am profitat de șansa de a începe ca titular la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud. De atunci mi-am apărat statutul de portar 1 al Germaniei.
De-a lungul istoriei, Germania a fost o țară ce mereu a avut portari grozavi. La fel a fost și cazul atacanților. Mulți au crezut că nu îmi voi mai reveni (după accidentarea din 2017/2018). Dar am o pasiune uriașă pentru acest sport și pentru entuziasmul permanent. Acesta este cel mai important lucru.
Țelul meu nu este doar să merg la fiecare antrenament dimineața și să fiu mulțumit de nivelul meu. Vreau să progresez în fiecare zi. La 33 de ani vreau să opresc șuturile de neoprit cu orice preț. Acesta este obiectivul meu în fiecare zi" a mai spus Neuer.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Ligue 1
Hugo Lloris, la un pas de revenirea în Ligue 1! Ce club va demara negocierile pe 1 ianuarie
29/12/2021 LA 14:42