Manuel Pellegrini este noul manager al lui West Ham United. Câștigător al Premier League în 2014 cu Manchester City, chilianul va avea un contract de trei ani la clubul din Londra, revenind în campionatul englez după ce a plecat de la City în 2016.
West Ham se despărțise de David Moyes săptămâna trecută, luând decizia de a nu prelungi contractul său, care expira. Țintind să angajeze un manager de top, clubul i-a avut în vizor, printre alții, pe Rafa Benitez, Paulo Fonseca, Claudio Ranieri și Unai Emery, ultimul dintre ei urmând cel mai probabil să fie anunțat drept înlocuitorul lui Arsene Wenger la Arsenal.
„Cred că, muncind împreună cu proprietarii, staff-ul și fanii, avem o putere semnificativă și ne putem gândi la atingerea unor obiective importante în acest sezon,” a spus Pellegrini. „Sunt foarte fericit că mă întorc într-un campionat care, pentru mine, mereu spun asta, este cel mai bun din lume. Mă bucur că am venit la West Ham, fiindcă de fiecare dacă când am vorbit cu [co-]proprietarul, dl. [David] Sullivan, am avut impresia că mă dorește aici.”
Premier League
Care transfer a fost cel mai inspirat? Analiza vedetelor Jota, Sancho, Grealish și Lukaku
ACUM 11 MINUTE
La rândul său, Sullivan a declarat: „A fost important să alegem pe cineva care deține cunoștințe și are experiență în Premier League, cineva care are deja o înțelegere a echipelor, jucătorilor, dar și a lui West Ham United și a ambițiilor noastre.”
Ruben Cousillas va fi ales drept secundul lui Pellegrini, iar cei doi sunt dornici să aducă la echipă un stil de joc ofensiv. „Credem că [Pellegrini] va atrage noi talente pe London Stadium și va îmbunătăți lotul existent. Este, mai presus de toate, un câștigător, care știe de ce este nevoie ca să ai performanțe la cel mai înalt nivel.”
Pellegrini este primul manager al lui West Ham care are un titlu de Premier League în palmares și are promisiunea de a avea mână liberă în ce privește transferurile echipei.
Tot în aceste zile, Stoke City s-a despărțit de Paul Lambert ca urmare a retrogradării clubului. Managerul lui Derby County, Gary Rowett, este unul dintre candidații principali pentru preluarea echipei.
În același timp, o altă formație retrogradată, Swansea City, îi are în vizor pe Frank de Boer și Graham Potter după ce a confirmat plecarea lui Carlos Carvalhal.
West Bromwich Albion i-a oferit postul de manager lui Darren Moore, după ce acesta a impresionat din postura de interimar.
Romanian Liga I
CFR Cluj a transferat un portar din Italia! Anunțul făcut de campioana României
ACUM O ORĂ
Premier League
Tottenham a "intrat în panică". Antonio Conte s-a înfuriat, iar acum vrea un jucător de la Juventus
ACUM 2 ORE