Știrea morții lui Diego Maradona a făcut înconjurul planetei și toate publicațiile mondiale îi oferă pagini întregi celui care a fost cel mai mare artist pe care l-a dat fotbalul.
Toate personalitățile lumii îl plâng pe Maradona, dar cel mai mult mult suferă oamenii simplii, cei care au fost hrăniți de magia argentinianului pe când aveau stomacul gol. Acești oameni sunt cei mai afectați de dispariția lui Diego, pentru că el a fost reprezentantul lor de drept, a fost vocea celor fără voce, care a militat mereu pentru egalitate și dreptate socială.
Cei care l-au văzut jucând pe Maradona au putut observa că se închina la fiecare meci, după fiecare gol, fapt care atesta că divinitatea juca un rol deosebit în viața sa. Nu același lucru se poate spune însă și despre instituția Bisericii, pe care Maradona a atacat-o public în mai multe rânduri.
Fotbal
Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 86 s-a vândut pentru o sumă record
04/05/2022 LA 16:49

Maradona: "M-am îndepărtat de Biserică, dar Francisco m-a adus înapoi"

În anul 2000, Maradona a vizitat Vaticanul, dar a rămas dezgustat de ce a văzut în capitala catolicismului și peste câțiva ani avea să facă o declarație controversată: "Am fost la Vatican și am văzut plafoanele de aur. Și apoi îl aud pe Papa spunând că Biserica este preocupată de copiii săraci. Asa deci? Vindeți tavanele, prietene, și ajută săracii!", spunea Maradona în 2005, citat de The Independent.
Maradona a declarat în dese rânduri că s-a îndepărtat de Biserică tocmai din cauza grandorii și ipocriziei reprezentanților acesteia: "Am intrat în Vatican și am văzut acel acoperiș auriu. Și mi-am spus cum poate cineva să fie atât de ipocrit ca să trăiască sub un acoperiș auriu și apoi să meargă în țările sărace și să sărute copiii cu burta goală? Am încetat să cred".
În ciuda acestor evenimente, Maradona a murit împăcat cu Biserica. În 2016 a participat alături de Papa Francisc la un meci caritabil, iar Suvenarul Pontif a reușit să-l convingă pe fostul mare fotbalist să revină la credință. Chiar Maradona a declarat după acel eveniment că Papa Francisc, care e tot argentinian, l-a readus la credință: "M-am îndepărtat de Biserică, dar Francisco m-a adus înapoi", le spunea Maradona jurnaliștilor de la El Pais în 2016.
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Fotbal
8 persoane anchetate pentru "omor din culpă și tentativă de omor" în cazul lui Maradona
09/03/2022 LA 11:22