Lionel Messi și Diego Armando Maradona sunt cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut Argentina de-a lungul timpului și în opinia multora cei doi sunt printre cei mai buni din istoria fotbalului. Analogiile dintre cei doi merg cap la cap cu foarte puține diferențe: Messi nu a cucerit Cupa Mondială cu Argentina, iar Maradona nu are atât de multe realizări pe plan individual.
"Telenovela" plecării lui Messi de la Barcelona aduce în prim plan o altă asemănare cu Maradona, care deși era considerat un zeu la Napoli a vrut să părăsească gruparea italiană în 1989. Acesta a fost până la urmă împiedicat de către conducerea echipei și în sezonul imediat următor a pus umărul la câștigarea unui nou titlu în Seria A.
https://i.eurosport.com/2014/04/28/1226597.jpg
Liga Campionilor UEFA
Efectul Brugge! Nu mai este PSG principala favorită a caselor de pariuri la câștigarea UCL
ACUM 5 ORE

Maradona a vrut să plece de la Napoli în 1989

Napoli a câștigat Cupa UEFA în 1989 după ce a trecut de VFB Stuttgart în finală (2-1 la Napoli și 3-3 la Stuttgart), dar imediat după acel moment fanii napoletanilor primeau o veste cutremurătoare chiar din partea președintelui Corrado Ferlaino: "La sfârșitul jocului, Maradona mi-a spus să-l vând, că vrea să părăsească Napoli".
Dar argentinianul mai avea contract cu Napoli, astfel că Ferlaino a început lupta de a-l convinge pe Maradona să rămână, deși acesta insista că dorește să plece, considerând că s-a încheiat un ciclu în cariera sa, așa cum reiese din ultimul documentar despre marele fotbalist: "Făcusem oamenii fericiți și voiam să-mi închei cariera în liniște."
După o vară plină de contre între jucător și președinte, Maradona a rămas la Napoli, iar ce a urmat este demn de cărțile de istorie ale fotbalului. În sezonul 1989-1990, Maradona o conducea pe Napoli la cel de-al 2-lea "scudeto" din istorie (primul îl luase în 1986-1987, tot cu Maradona în echipă). Deși argentinianul declarase că nu se mai poate concentra pentru a juca în Serie A, acesta a făcut-o și chiar și-a dus echipa spre triumf. Imediat după cucerirea titlului, Ferlaino s-a felicitat entuziasmat: "Am făcut bine să nu-l vând".
https://i.eurosport.com/2020/08/29/2873626.jpg

Messi vrea să plece de la Barcelona, dar conducerea catalanilor se opune

Situația lui Messi din acest moment este foarte asemănătoare. Starul Barcelonei dorește să părăsească echipa, considerând că are nevoie de o schimbare, dar se lovește de refuzul conducerii clubului de a-l lăsa să plece. La fel ca și Maradona în 1989, Messi este legat de un contract cu echipa pe care vrea să o părăsească, iar plecarea nu este atât de simplă, chiar dacă Manchester City este dispusă să facă o ofertă impresionantă pentru argentinian.
Singura diferență între cele 2 situații este că Maradona a vrut să plece după un moment de glorie, câștigarea unei cupe europene, în timp ce Messi vrea să plece după o umilință istorică pentru clubul care l-a crescut și l-a făcut cel mai bun fotbalist din lume.
După întâlnirea de ieri dintre președintele Bartomeu și tatăl lui Messi, presa spaniolă speculează că sunt șanse mari ca Messi să continue la Barcelona și în următorul sezon, pentru ca mai apoi să plece liber de contract în vara anului viitor. Va fi foarte interesant de văzut ce va reuși Barcelona în sezonul viitor dacă Messi va rămâne la echipă și vom putea vedea cât de departe va merge asemănarea celor 2 situații care îi au ca protagoniști pe cei mai buni jucători din istoria Argentinei.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Ligue 1
Planul lui PSG: Dacă banii nu funcţionează pentru Mbappe, vor funcţiona pentru Haaland
ACUM 21 ORE
Liga
Laporta pare decis să îl dea afară pe Koeman. Cele două nume aflate pe lista de posibili înlocuitori
ACUM O ZI